Fan van Sparta
Nieuws

Vitesse - Sparta bij 0-1 gestaakt

20220304_195740   20220304_195750

Vanavond traden in het Gelredome in Arnhem Vitesse en Sparta Rotterdam tegen elkaar in het strijdperk. Kan Vitesse de goede lijn van de laatste weken doortrekken en de aansluiting met de top 5 behouden of kan Sparta de voor hun zo broodnodige punten mee terug nemen naar Rotterdam. Dan zullen de Rotterdammers wel eens moeten gaan scoren wat dat lukte de ploeg in de laatste 4 wedstrijden in de eredivisie niet in Arnhem. Een interessante affiche.

Screenshot_20220304-193150_Twitter   Screenshot_20220304-193143_Twitter

Rob Dieperink is vanavond de scheidsrechter en na het fantastische statement dat er gemaakt werd voor de vreselijke oorlog in Oekraïne kon de wedstrijd beginnen.

20220304_195719   20220304_195814

In minuut 5 balverlies van Vitesse op het middenveld en dan stuurt Joeri de Kamps de bal op rechts op Mario Engels en die geeft de bal prima voor achter de Arnhemse defensie en daar staat Adrian Dalmau die in twee instanties de bal binnenschiet en zo staan de bezoekers voor met 0-1.

In de 9e minuut de eerste kans voor Vitesse als op links Maximilian Wittek een prima voorzet geeft en Loïs Openda kan koppen maar zijn kopbal is te zacht en niet genoeg in de hoek zodat Maduka Okoye de bal kan pakken.

De eerste gele kaart in de wedstrijd in is de 18e minuut voor Tom Beugelsdijk voor het vasthouden van Loïs Openda, anders had die vrij baan naar de goal van Sparta gehad. Een paar minuten later moet Sparta keeper Maduka Okoye handelend optreden na een mooie aanval van de thuisploeg en een schot van Toni Domgjoni die hij in 2x pakt.

In de 33e minuut eindelijk weer eens iets van wat gevaar genoemd mag worden als Eli Dasa een voorzet vanaf rechts geeft en Loïs Openda de bal naast kopt. Het is nog niet sprankelend wat beide ploegen het publiek voorschotelt.

In minuut 40 een overtreding van Jacob Rasmussen op Adrian Dalmau en omdat laatstgenoemde blijft liggen en de Vitesse spelers daarop protesteren is het Adil Auassar die hem beschermen wil en dan een klein opstootje waarbij Auassar en Matúš Bero een gele kaart krijgen. Direct daarna lijkt Sparta op 0-2 te komen als Sven Mijnands de bal speelt op Adrian Dalmau en die met een lob de bal in de goal schiet maar helaas, na inmenging van de VAR, staat hij ietsiepietsie buitenspel en zo blijft het 0-1.
Er komen in de eerste helft drie minuten extra tijd bij en in die eerste helft gebeurt niets meer en zo gaan beide ploegen met de 0-1 stand na de kleedkamer,

Vitesse gaat direct na rust wisselen en brengen Thomas Buitink, Daan Huisman en Riechedly Bazour voor Toni Domgjoni, Nikolai Baden Frederiksen en Dominik Oroz.In de 49ste minuut krijgt Thomas Buitink een gele kaart nadat hij een invliegende Tom Beugelsdijk aan het hoofd raakt en toch een opvallende kaart want Buitink zag Beugeldijk nooit komen.

Sparta krijgt in de 57ste minuut een mooie kans als Mario Engels bijna op de achterlijn met een prachtig hakje Riechedly Bazoer uit speelt en dan naar binnen trekt en uithaalt maar het schot is niet krachtig genoeg en er stonden medespelers er beter voor dus had hij af moeten spelen en in de tegenaanval een kopbal van Danilho Doeki maar die komt recht op de keeper af. Direct daarna gaat Sparta wisselen en gaan een geblesseerd geraakte Vito van Crooij en Sven Mijnands eruit en komen Laurant Jans en Mica Pinto in de ploeg.

In de 63ste minuut een aanval van Vitesse en geeft Eli Dasa een voorzet en dan geeft Tom Beugelsdijk een duwtje aan Thomas Buitink en scheidsrechter Dieperink fluit voor een strafschop, een heel omstreden strafschop, en de VAR gaat dit niet terug draaien. Loïs Openda gaat achter de bal staan en schiet de bal in de voor hem linkerhoek maar daar ligt ook Maduka Okoye en zo pakt hij de strafschop, misschien wel gerechtigheid. Maar het blijft 0-1 dus.

Sparta trainer Henk Fraser krijgt dan aan gele kaart na protesteren en direct daarna krijgen Mario Engels en Maximilian Wittek ook een gele kaart na een klein opstootje. Het gaat hard met de kaarten zo. De hectiek in de wedstrijd wordt steeds groter eb ook de banken en trainers van beide clubs hebben het regelmatig met elkaar aan de stok.

Sparta gaat dan een extra verdediger brengen in de 79ste minuut en gaat Adrian Dalmau naar de kant en komt Bart Vriends. In de 83ste minuut moet Maduka Okoye weer handelend optreden na een schot van Loïs Openda en weer is het schot een prooi voor de Sparta keeper. Het thuispubliek ziet het blijkbaar ook niet zitten want het is aardig stil en je hoort alleen het Sparta publiek. Een heel merkwaardig moment in de 87ste minuut als Mario Engels er vandoor gaat en tussen 2 man door wil en dan wordt vastgehouden door Riechedly Bazoer maar hij kan zich even losrukken maar doordat er een andere verdediger langs komt valt hij alsnog. Dit is een duidelijke vrije trap en absoluut geen voordeel zoals scheidsrechter Dieperink gaf. Hier was een vrije trap op zijn plaats geweest en de Sparta bank wordt helemaal gek. Dan komt er zo maar ineens een jonge vent het veld oprennen en gaat naar de Sparta keeper en als die tegen de jonge gast tek en of die alleen uitgespeeld gaan worden is nog maar de vraag en die vraag kon na heel lang wachten komt dat het definitief antwoord. De wedstrijd wordt definitief gestaakt.eer gaat rent met de staart tussen de benen snel terug naar zijn vak zonder dat een steward hem aanhoud. Direct daarna wordt Maduka Okoye geraakt op zijn hoofd door een glas bier wat uit het fanatieke Vitesse aanhang gegooid wordt en zo verpest weer het Arnhemse publiek een voetbalwedstrijd want als Sparta spelers verhaal gaan halen bij de supporters worden ook zij bekogeld met allerlei attributen. Scheidsrechter Dieperink legt het spel even stil en de Sparta spelers gaan naar binnen. Dan wordt er ook nog een stuk vuurwerk gegooid en die ontplofte vlakbij een cameraman van ESPN maar die staat na een tijdje weer al kan hij niet verder want hij heeft veel druk op zijn hoofd. Wat bezielt deze supporters die dit doen, je benadeelt alleen de club ermee. Dan gaan supporters ook nog met elkaar op de vuist en vallen ze stewards aan. Zeg het maar.

Er zouden 7 minuten extra tijd bij komen en of die alleen uitgespeeld gaan worden is nog maar de vraag en die vraag kon na heel lang wachten komt dat het definitief antwoord. De wedstrijd wordt definitief gestaakt.