Fan van Sparta
Nieuws

UPDATE!!1 Adil Auassar vertrekt bij Sparta Rotterdam

De 36 jarie Adil Auassar vertrekt na dit seizoen bij Sparta, Dat heeft Sparta donderdag bekend gemaakt. Het lag eerst in de plan dat Auassar na dit seizoen als jeugdtrainer aan de slag gaan bij Sparta maar dat is nu niet meer het geval.  

Via de officiële wegen maakt Sparta melding van dit feit en men zegt dat Auassar na dit seizoen een andere rol gaat vertolken, wat voor de nodige verbazing zorgt. Sparta gaf woensdag namelijk zelf nog aan dat de vedette zou worden opgenomen in de jeugdopleiding om daar een rol te vervullen. 

Waar Auassar wel naartoe gaat, is onbekend. De verdediger kwam in 2018 bij Sparta en speelde daarvoor voor onder meer Feyenoord, RKC Waalwijk en Excelsior. Auassar speelde dit seizoen 28 wedstrijden voor de club en was belangrijk in het indrukwekkende seizoen van de Rotterdammers, die al verzekerd zijn van play-offs voor Europees voetbal.

UPDATE
Het Brabands Dagblad maakte vanavond bekent dat Adil Auassar naar RKC Waalwijk vertrekt waar hij de assistent wordt van Henk Fraser. Beid ekennen elkaar oed vanuit hun Sparta tijd. 

Auassar was als voetballer actief bij FC Dordrecht, VVV-Venlo, Feyenoord, RKC, De Graafschap, Excelsior, Roda JC en Sparta. Op Het Kasteel beleefde hij een sterk laatste seizoen, dat nog extra kleur kan krijgen in de play-offs om Europees voetbal.

Het BD is niet verrast door de keuze van Auassar om zich aan te sluiten bij de staf van Fraser. 'Adil Auassar en trainer Henk Fraser lijken meer op elkaar, dan dat ze van elkaar verschillen. Niet alleen in woordkeus komen ze vrijwel naadloos overeen, nog veel nadrukkelijker in de wijze waarop ze zich manifesteren. Geboren winnaars zijn ze. Streetwise ook', zo schreef de krant eerder.