Fan van Sparta
Nieuws

Tom Beugelsdijk aangeslagen door fout: 'Ik keek niet en het is een slechte bal'

Sparta verdediger Tom Beugelsdijk houdt een wrang gevoel over aan zijn laatste wedstrijd van 2021. De verdediger ging in de fout en zag Sparta daardoor met 1-1 gelijkspelen in de degradatiekraker tegen RKC Waalwijk. Hij gaat na afloop door het stof.

Beugelsdijk wilde de bal terugspelen op doelman Maduka Okoye, maar hij deed dat te zacht waardoor Jens Odgaard kon onderscheppen. "We hadden deze wedstrijd graag willen winnen. En voor mij persoonlijk: je komt natuurlijk 0-1 achter door een vervelende terugspeelbal. Ik keek niet. Ik zag dat die spits achter me stond, dus ik dacht: ik speel hem terug naar de keeper. Die andere aanvaller heb ik niet gezien. Het is een slechte bal ook", zegt hij bij ESPN.

"Als je een persoonlijke fout maakt waar een doelpunt uit komt, voel je je daar verantwoordelijk voor. Dan is het gewoon zuur dat het precies tegen deze tegenstander gebeurt. Deze wilden we zo graag winnen. Dan kom je zo achter en loop je achter de feiten aan", aldus de aangeslagen Hagenaar, die Vito van Crooij nog wel gelijk zag maken. Verder kwam Sparta niet. "We zijn een plek gestegen, maar dit is niet wat we wilden, dat is wel duidelijk."

De Rotterdammers staan na achttien wedstrijden op de zestiende plaats in de Eredivisie. Nummer vijftien RKC heeft drie punten meer.