Fan van Sparta
Nieuws

STANDAARDSITUATIES NEKKEN SPARTA IN OEFENPOT

Sparta Rotterdam speelde op het trainingsveld van KVC Westerlo de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. In een kletsnat België kon trainer Maurice Steijn geen beroep doen op Vito van Crooij en Joshua Kitolano. Daar stond tegenover dat Bart Vriends, Omar Rekik en Jonathan de Guzman weer volledig inzetbaar waren. Ook Pedro Aleman zat vandaag bij de selectie, maar niet in de basis.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisclub via Vetokele. Zijn schot werd echter goed gepareerd door Nick Olij. De eerste mogelijkheid voor Sparta kwam op naam van Jason Lokilo, maar doelman Gillekens bracht redding voor de Belgische nummer 6. Dat was ook bij de poging van De Guzman het geval, die helaas wel het veld moest verlaten na 23 minuten spelen met wat last van de kuit. Tobias Lauritsen had met zijn hoofd nog de openingstreffer kunnen maken, maar de bal ging voorlangs. Daarom gingen beide ploegen de kleedkamer in met een 0-0 ruststand.

Waar Sparta voetballend de gehele wedstrijd de overhand had kwam Westerlo op voorsprong. Een hoekschop van de Belgische subtopper verdween bijna in één keer in het doel, maar kwam uiteindelijk op naam van Dirk Abels. Via zijn hoofd verdween de bal achter Olij. Daarvoor had Sparta via Lauritsen al op voorsprong moeten komen, maar keek het toch tegen een achterstand aan. Dirk Abels had daarna ook aan de andere kant kunnen scoren op aangeven van Jason Lokilo. De doelman van Westerlo was echter een sta-in-de-weg. Met nog iets meer dan twintig minuten te spelen verdubbelde Westerlo de voorsprong. Wederom was het een standaardsituatie waaruit de tegenstander scoorde. Nu was het een vrije trap die achter Olij verdween. Arno Verschueren bracht nog een Spartaans doelpunt op het wedstrijdformulier. De gelijkmaker had Verschueren eigenlijk ook moeten scoren op aangeven van Abels. Zijn schot was echter recht door het midden waar de doelman stond. Voor Pedro Aleman was het ook zijn debuut in het rood-wit gestreept. Hij speelde de laatste elf minuten als vervanger van Lokilo.