Fan van Sparta
Nieuws

Sparta wint play-off wedstrijd in Utrecht en heeft prima uitgangspositie

urecht sparta

Vanavond moest Sparta Rotterdam aantreden in Stadion Nieuw Galgenwaard in Utrecht voor de confrontatie met FC Utrecht in de play-offs voor Europees voetbal. Voor de derde keer dit seizoen treffen beide ploegen elkaar en FC Utrecht won de twee voorgaande.

Sparta begon goed aan de wedstrijd en krijgt binnen drie minuten een goede kans via Koki Saito diep wordt gestuurd door Nick Olij en keeper Vasilis Bargas omspeelt maar dan de lat raakt. Direct daarna moet Nick Olij redden op een schot van Sander van der Streek. Een paar minuten later neemt Jens Toornstra het Sparta onder vuur maar Nick Olij kan weer redden. Het spel golft heen en weer en beide ploegen zijn dreigend.

In de 17e minuut is Vito van Crooij dichtbij maar zijn schot gaat net voorlangs. Tien minuten later ligt de bal op de stip als Ruben Kluivert een overtreding maakt op Tobias Lauritsen en Vito van Crooij mag aanleggen en scoort de 0-1. Arno Verschueren krijgt een opgelegde kopkans maar krijgt de bal niet langs de Utrecht goalie.

In de 39ste minuut komt Sparta op 0-2 als Younes Namli de bal vanaf links voorgeeft en Vito van Crooij de bal teruglegt op Tobias Lauritsen en die haalt van een meter of 18 hard uit de bal vliegt in de hoek tegen het netje. Het staat dan wel 0-2 maar de thuisploeg krijgt echt wel kansen, Othman Boussaid is te traag met schieten, Sander van der Streek met een kopbal die Nick Olij weer prima pakt en een schot van Jens Toornstra pakt de goalie magnifiek maar bij rust leiden de Spartanen.

Vier minuten na rust is het invaller Modibo Sagnan de bal terugspeelt op Vasilis bargas maar de bal stuitert behoorlijk en de keeper mist hem dan op en maait boven over de bal heen, gelukkig voor hem gaat de bal naast. De thuisploeg zet dan Sparta weer onder druk en schoten van Othman Boussaid en Modibo Sagnan treffen geen doel. In de 55ste minuut is het weer Nick Olij die red op een hard schot van Sean Klaiber. Is de Sparta goalie wel te passeren vanavond?

In de 70ste minuut is het Othman Boussaid die vanaf links de bal met rechts voorgeeft en via de kluts is het dan de topscorer van de eredivisie Anastasios Douvikas die attent reageert en de bal achter Nick Olij tikt, 1-2.

Direct daarna moet Nick Olij weer redding brengen op een hard schot van Can Bozdoğan. Er komen dan zes minuten extra tijd bij en in de vijfde minuut daarvan krijgt de thuisploeg nog een kans als Bas Dost over de bal stapt en Victor Jensen schiet de bal dan voorlangs. Daar blijft het dan bij en wint Sparta na zeven nederlagen eens een play-off wedstrijd. Een prima uitgangspositie voor de return van zondag a.s. om 18.00 uur op Spangen.

FC Utrecht: Vasilis Bargas, Sean Klaiber, Ruben Kluivert (Modibo Sagnan), Nick Viergever, Mark van der Maarel, Can Bozdoğan, Jens Toornstra, Bart Ramselaar (Victor Jensen), Sander van der Streek, Othman Boussaid (Bas Dost), Anastasios Douvikas

Sparta: Nick Olij, Shurandy Sambo (Dirk Abels), Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen, Mica Pinto (Aaron Meijers), Arno Verschueren, Jonathan de Guzmán, Joshua Kitolano, Vito van Crooij, Tobias Lauritsen, Koki Saito (Adil Auassar)

Gele kaart(en) FC Utrecht: Anastasios Douvikas

Gele kaart(en) Sparta Rotterdam: Shurandy Sambo