Fan van Sparta
Nieuws

Sparta wint laatste wedstrijd van voorbereiding tegen RKC

Op het Kasteel in Rotterdam speelden Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk hun laatste oefenwedstrijd voordat de competitie het volgende weekend los barst. Ongeveer 5000 toeschouwers waren getuige van deze laatste test. Voorafgaand aan de wedstrijd werden oud-Spartanen Adil Auassar, Henk Fraser en Geert-Arend Roorda in het zonnetje gezet. De stafleden van RKC kregen een bloemetje uitgereikt door Manfred Laros en Gerard Nijkamp, als bedankje voor hun inspanningen voor Sparta.

In Aaron Meijers eiste andere oud-Spartaan, die na de Play-Offs tegen FC Twente al bedankt werd, een hoofdrol op in de openingsfase, door een knal van Jonathan de Guzmán op de hand te krijgen. Scheidsrechter Ingmar Oostrom wees hierop naar de stip, maar Vito van Crooij slaagde er niet in het buitenkansje te verzilveren: doelman Etienne Vaessen bracht redding. Sparta kreeg in de beginfase meer mogelijkheden om de score te openen, maar een andere poging van Van Crooij ging naast en Vaessen voorkwam ook dat Arno Verschueren tot scoren kwam.
Hierna kwam RKC wat meer in het ritme. De ploeg van Henk Fraser legde bij vlagen uitstekend voetbal op de mat en was de rest van de eerste helft aardig in controle. Dit leverden ook een aantal goede kansen op. Vooral Denilho Cleonise had de openingstreffer op zijn schoen. De buitenspeler probeerde met een lob Nick Olij te verschalken, maar ook de Sparta-doelman stond op zijn post. Vooral op een knal van Michiel Kramer kon de doelman zich onderscheiden. Sparta’s kansen in het vervolg kwamen van Koki Saito (naast, na een mooie actie) en Van Crooij (gevangen door Vaenssen), maar gescoord werd er niet.

Ook in de tweede helft liet RKC goed en verzorgd voetbal zien. Dat resulteerde opnieuw in twee grote kansen. Invaller Chris Lokesa teste Olij eerst met een hard schot en daarna met een bekeken kopbal. Beide keren had de Sparta-doelman moeite om de bal te keren, maar een doelpunt leverde het niet op. Vaessen redde op een kans van Verschueren. Pas halverwege de tweede helft was Vaessen kansloos, nota bene door een medespeler: een hoekschop van Van Crooij eindigde via Shawn Adewoye in het net. Na vele wisselingen bij beide ploegen nam het aantal kansen af, waardoor de winst voor Sparta niet meer serieus in gevaar kwam.