Fan van Sparta
Nieuws

Sparta wint de stadsderby tegen Excelsior

Excelsior - Sparta

De lunchwedstrijd in de eredivisie op deze zondag is de Rotterdamse stadsderby tussen Excelsior en Sparta, om 12.15 uur trappen beide ploegen af. De thuisploeg wil revanche na de nederlaag van vorige week in Groningen en de bezoekers willen winnen om dichterbij de nummer 5 FC Twente te komen, mocht Sparta winnen komt het op één punt van FC Twente.

In de 2e minuut is de eerste kans voor Sparta als Koki Saito de bal vanaf links voorgeeft en Tobias Lauritsen kan koppen maar Stijn van Gassel keert de inzet.

Sparta neemt wel het initiatief in het begin en dringt Excelsior terug in de eerste minuten maar in de 6e minuut komt Excelsior er eens snel uit en is het gevaarlijk voor de Sparta goal via een actie van Lazaros Lamprou.

Een tegenvaller voor de thuisploeg is het uitvallen in de 8e minuut van hun smaakmaker Marouan Azarkan.

Direct daarna een grote kans voor de thuisploeg als Siebe Horemans de bal voorgeeft en Lazaros Lamprou kan inkoppen maar raakt de bal helemaal verkeerd en dan gaat de bal naast.

In de 20ste minuut is het Tobias Lauritsen die de bal vanaf rechts voorgeeft na een een-tweetje met Shurandy Sambo en dan is het voor de goal aanvoerder Redouan el Yaakoubi die de bal ongelukkig raakt en de bal in eigen doel werkt, 0-1.

Het blijft een boeiende pot voetbal om naar te kijken want het spel gaat heen en weer met mogelijkheden voor beide doelen. In de 33ste minuut moet de thuisploeg gelijk komen als eerst Nikolas Agrafiotis uit de draai schiet en dat schot wordt half geblokt en komt dan voor de voeten van Lazaros Lamrpou en die kan geheel vrijstaand voor de goal inschieten maar schiet naast, hoe kan hij deze bal missen?

In de 40ste minuut moet Nick Olij een redding verrichten op een kopbal van Redouan el Yaakoubi na een vrije trap van Lazaros Lamprou en dat doet de Sparta keeper prima. In de laatste minuut van de eerste helft komt de thuisploeg dan op gelijke hoogte als Kenzo Goudmijn de bal inspeelt op Nikolas Agrafiotis en via een gelukje komt de bal dan bij invaller Couhaib Driouech en die tikt de bal onder Nick Olij door en zo is het 1-1. Een terechte stand op dat moment.

Er komen dan twee minuten extra tijd bij en bijna in de laatste seconden is het nog Nikolas Agrafiotis die een voorzet binnen kan tikken maar zijn inzet gaat net naast. Met de 1-1 gaan beide ploegen naar de kleedkamer en daar mag Sparta niet over klagen.

De tweede helft is drie minuten onderweg als een uittrap van Nick Olij wordt doorgekopt door Tobias Lauritsen op Arno Verschueren en die speelt door op Koki Saito en die prikt met een subtiele voetbeweging de bal langs Stijn van Gastel in de goal en zo staat Sparta weer voor, 1-2.

Een minuut of zeven later moet Stijn van Gassel reddend optreden bij een goed schot van Arno Verschueren en met een katachtige redding tikt hij de bal corner. Vanuit de corner die genomen wordt door Vito van Crooij is het dan Tobias Lauritsen die het hoogste komt en de 1-3 binnenknikt en van Gassel nu kansloos laat.

Vijf minuten later krijgt Sparta wederom een corner en is het weer Vito van Crooij die de bal prima voorgeeft en nu is het aanvoerder Bart Vriends die het hoogste komt en de 1-4 binnenkopt. Kat in ’t bakkie voor Sparta zou je zeggen.

Na deze 1-4 zie je de moed ook in de schoenen zakken bij Excelsior en heeft de ploeg zich neergelegd bij een nederlaag en creëert geen kansen meer. Sparta vind het logischerwijs ook prima zo en voetbal de wedstrijd rustig uit en kunnen naar boven blijven kijken want plaats vijf is nu binnen bereik.

Opstelling Excelsior: Stijn van Gassel, Siebe Horemans, Redouan el Yaakoubi, Serano Seymour (Nathan Markelo), Noah Naujoks (Reda Kharchouch), Kenzo Goudmijn (Julian Baas), Peer Koopmeiners, Nathan Tjoe-a-On, Nikolas Agrafiotis (Mike van Duinen), Marouan Azarkan (Couhaib Driouech), Lazaros Lamprou

Opstelling Sparta: Nick Olij, Shurandy Sambo (Dirk Abels), Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen, Mica Pinto (Aaron Meijers), Joshua Kitolano, Jonathan de Guzman (Jeremy van Mullem), Vito van Crooij, Arno Verschueren, Koki Saito (Younes Namli), Tobias Lauritsen (Pedro Alemañ Serna)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis