Fan van Sparta
Nieuws

Sparta wint belangrijke wedstrijd tegen GA Eagles

Sparta Rotterdam heeft zaterdagmiddag drie hele belangrijke punten gepakt tegen Go Ahead Eagles. De Kasteelheren verlaten daardoor voorlopig de laatste plaats. Na een uur spelen maakte aanvoerder Adil Auassar de enige treffer op Het Kasteel.

Ten opzichte van de gestaakte wedstrijd van afgelopen vrijdag was er slechts één wijziging in de opstelling. Younes Namli is weer fit en begon in de basis. Dat ging ten koste van Sven Mijnans. Ook Lennart Thy keerde weer terug in de wedstrijdselectie, maar begon op de bank. Voor Jeremy van Mullem was er opnieuw een plaats in de basis.

Al binnen de eerste minuut van de wedstrijd was het voor iedereen schrikken. Tom Beugelsdijk maakte een harde klap op het veld en moest minutenlang verzorgd worden. Onder luid applaus verliet hij het veld per brancard voor Bart Vriends. Gelukkig kwam halverwege de eerste helft een positieve update, waarin duidelijk werd dat Beugelsdijk er vermoedelijk een hersenschudding aan over gehouden heeft en bij kennis is.

Vervolgens werd er wel door gevoetbald, waarin er aan beide kanten veel fouten gemaakt werden. Pas na twintig minuten diende de eerste kans zich aan. De mooie steekbal van Joeri de Kamps was echter net te hard voor Adrian Dalmau. Aan de andere kant liet Go Ahead Eagles zich twee keer zien. Eerst schoot Ingio Cordoba voorlangs en even later ging een schot van Philippe Rommens naast.

Hierna duurde het even voordat er weer wat te beleven viel op Het Kasteel. Beide ploegen hadden zichtbaar moeite om tot kansen te komen. Daarom probeerde Vito van Crooij het eens van afstand, wat niet slecht bedacht was. De bal ging echter recht op Eagles-doelman Andries Noppert af. In de zeven minuten durende blessuretijd, wat alles te maken had met de behandeling voor Beugelsdijk, probeerde Van Crooij het nog een keer, maar schoot hij dit keer niet op doel. Cordoba kreeg in de slotseconden van de eerste helft nog de grootste kans, maar zijn inzet ging rakelings over. Een 0-0 ruststand stond op het scorebord.

In de rust besloot trainer Henk Fraser zijn tweede wissel toe te passen. Lennart Thy kwam binnen de lijnen, waardoor Dalmau in de kleedkamer achterbleef. Thy kreeg in de openingsfase van de tweede helft direct een grote kans, maar zijn poging scheerde langs de kruising. Na een uur spelen was Sparta dicht bij de 1-0. Van Crooij sneed een vrije trap perfect aan, maar Auassar kon met zijn hoofd net te weinig kracht achter de bal zetten. Tien minuten later herhaalden Van Crooij en Auassar dit kunstje, en met succes! Opnieuw leverde Van Crooij een prima vrije trap en ditmaal kopte Auassar raak: 1-0 voor Sparta! Vervolgens was Sparta veel sterker en had Lennart Thy de 2-0 op zijn schoen. Zijn poging werd moeizaam gekeerd door Noppert, die Riza Durmisi in de rebound over zag schieten. De linksback bleek achteraf buitenspel te staan.

Twee minuten later was het wel voor even 2-0. Thy stuurde Mario Engels diep die oog in oog met Noppert rustig bleef en de bal binnen schoof. Ook dit bleek echter buitenspel te zijn, waardoor de beslissing in de wedstrijd uit bleef. Die beslissing kwam er ook niet toen Engels na een goede actie Thy bediende, maar hij van dichtbij over schoot. Tien minuten voor tijd was Go Ahead Eagles ineens gevaarlijk. Invaller Giannis Botos zette Maduka Okoye voor het eerst echt aan het werk, maar de goalie redde goed. Tot een slotoffensief aan de kant van de bezoekers leidde dit niet. Sparta kreeg zelfs nog een enorme kans op de 2-0. Een gekraakt schot van Engels kwam voor de voeten van invaller Laurent Jans, maar hij vond Noppert op zijn weg. Collega-doelman Okoye kreeg vervolgens ook weer werk te doen. Luuk Brouwers vuurde op doel af, al kon Okoye redelijk eenvoudig zijn inzet pareren. In de drie minuten durende blessuretijd bleef Sparta overeind. De Spartanen pakten drie hele belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. Volgende week gaat de ploeg van trainer Henk Fraser op bezoek bij NEC.