Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA VERSLAAT HERACLES TWEEMAAL IN DELDEN

Sparta Rotterdam heeft het oefenduel tegen Heracles Almelo winnend afgesloten. Het werd 1-0, door een vroege goal van Vito van Crooij. Daarna speelden de wissels van beide ploegen nog tegen elkaar, die wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de Spartanen. Namens Sparta scoorden Patrick Brouwer en Arno Verschueren.

De eerste krachtmeting met een profclub in de voorbereiding zette Sparta tegenover de laatste tegenstander van het vorige seizoen. Toen speelde Sparta zich op de slotdag veilig door van Heracles te winnen, waardoor de Heraclieden veroordeeld werden tot Play-Offs, waarin het degradatie niet kon voorkomen.

Lucas Schoofs kreeg binnen het kwartier de eerste grote kans, Nick Olij kon met een geweldige redding de openingsgoal voorkomen, hij moest wel een corner toestaan. Uit die corner viel de eerste goal van de wedstrijd, maar aan de andere kant. Het was Charles-Andreas Brym die de bal bij de eerste paal wegwerkte, waarna een counter uit het boekje volgde. Younes Namli en Vito van Crooij konden samen het hele veld oversteken, waarna de laatstgenoemde de bal hard achter doelman Koen Bucker schoot.

Voor rust liet Sparta enkele keren na de voorsprong te vergroten. Namli was bijna verantwoordelijk voor een hele mooie, toen hij met een volley Bucker tot een goede redding dwong, na een mooie voorzet van Jason Lokilo, met zijn buitenkant. Door een miscommunicatie botsten twee Heraclesverdedigers, wat Brym een schietkans bood, maar de Canadees international raakte de bal niet goed. Sven Mijnans kreeg zijn poging niet voorbij Bucker.

Het was Heracles dat na rust de eerste kansen kreeg, via Nikolai Laursen. Zijn eerste kopte hij naast, bij de tweede lag Olij succes in de weg. Anas Ouahim slalomde tot hij kon schieten, waarna Bart Vriends zichzelf voor de bal gooide.

Jason Lokilo bezorgde zichzelf een kans, toen hij vanaf de rechterkant naar binnen trok en de bal in de hoek plaatste, waar Bucker met moeite redding bracht. Schoofs was, niet lang hierna, het dichtst bij de gelijkmaker. Na een fraaie aanval kon hij met zijn schot iedereen passeren in een vol strafschopgebied, behalve de sterk spelende Dirk Abels, die hem met zijn borst van de doellijn wegwerkte.

Met Koki Saito en Brym speelde Sparta deze wedstrijd met veel beweeglijke spitsen, wat anderen de kans bood zo nu en dan in de punt op te duiken. Dit leverde via Mijnans bijna een goal op. Aaron Meijers legde de bal klaar met een goede voorzet, maar de jeugdinternational kon niet binnenkoppen.

Opstelling eerste deel:
Olij, Abels, Vriends, Auassar, Pinto (60. Meijers), Van Mullem, Namli (60. Verschueren), Mijnans, Lokilo, Brym (60. Saito), Van Crooij

Basis tweede deel:
Schoonderwaldt, Van Wageningen, Rekik, Eerdhuijzen, Meijers, Meerstadt, Verschueren, Vianello, Brouwer, Engels en Saito.

Bron: Sparta