Fan van Sparta
Nieuws

Sparta verliest va FC Twente in oefenduel

De eerste vijftien minuten van de oefenwedstrijd tussen FC Twente en Sparta Rotterdam was vooral aftasten zonder dat beide teams echt kansen kregen. Sem Steijn was wellicht nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn inzet ontbeerde kracht om Nick Olij te verschalken. Na dat kwartier begon Sparta aan een veelbelovende aanval. In de zestiende minuut zag Arno Verschueren uit zijn ooghoek dat Aaron Meijers aan de linkerkant slim vrijliep en ruimte kreeg. De bal was precies op maat en Aaron Meijers drukte hard af en liet Lars Unnerstall kansloos met een diagonaal schot.

In de 25e minuut had Sparta een grote mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Na een pass op maat van Aaron Meijers op Sven Mijnans waren zowel Verschueren en Tahiri in de positie om de 0-2 te maken, maar ze kwamen met zowel spelers en keeper van Twente als met elkaar in botsing waardoor de kans in rook opging. FC Twente kwam in de 38e minuut toch op gelijke hoogte na een ketser van Nick Olij. De keeper van Sparta wilde koste wat kost opbouwen met zijn centrale verdedigers en na enkele malen heen en weer tikken in de eigen zestien schoof hij de bal in de voeten van Ricky van Wolfswinkel. Die profiteerde van het buitenkansje en bracht 1-1 op het alternatieve scorebord op de LED-boarding achter het doel.

De circa 1.500 toeschouwers in de Grolsch Veste zagen na de rust een compleet ander FC Twente op het veld. Maurice Steijn hield het bij zijn oorspronkelijke elf Spartanen. Na een kleine tien minuten voerde Sparta’s trainer wel de eerste twee wissels van de wedstrijd door. Dirk Abels en Adil Auassar vervingen Mike Eerdhuijzen en Mohammed Tahiri. FC Twente ging op jacht naar een voorsprong en na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Michel Vlap een vrije trap op een kleine twintig meter afstand. In plaats van een variant a’la Oranje koos de middenvelder voor een schot op doel dat net over Olij en de lat zeilde. Met nog een kwartier te spelen had de thuisclub nog een grote kans op de tweede treffer. Daan Rots profiteerde van het niet wegwerken van de bal door Abels, maar zijn inzet ging via de bovenkant van de lat over.

Aan de andere kant was Sven Mijnans dichtbij een Spartaanse treffer, maar dit werd voorkomen door de verdediging van FC Twente. Eén van hun verdedigers wierp zich voor het schot en voorkwam de 1-2. In de 83e minuut kwam FC Twente toch op voorsprong. Een schuiver van Denilho Cleonise verdween in het Spartaanse doel. Daarmee trok FC Twente toch de oefenzege over de streep na een 0-1 achterstand. Bij de Rotterdammers maakte Mike Frimpong zijn officieuze debuut in het eerste elftal in de 88e minuut. Hij verving Jeremy van Mullem.

De selectie van Sparta Rotterdam vertrekt maandag naar Spanje voor een trainingskamp van een kleine week. In die week zal ook een oefenwedstrijd worden gespeeld tegen Spezia (Ita).