Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA VERLIEST NA VOORSPRONG IN ALKMAAR

Zoals bekend moest Sparta het doen zonder Okoye vanwege zijn opgelopen schouderblessure. Van Leer verving hem onder de lat. Sparta begon met een 4-4-2 formatie waarbij Smeets vanaf de linkerkant begon. In de voorhoede begonnen Thy en Engels. AZ deed het zonder Jordy Clasie vanwege ziekte.

Na zeven minuten was de eerste kans voor AZ. Vangelis Pavlidis kopte de bal net naast het doel van Benjamin van Leer. De tweede kans was ook voor AZ, een poging van Karlsson raakte de lat. Iets later probeerde Dirk Abels het van afstand namens Sparta, de bal werd uit de hoek gebokst door doelman Vindahl.

In de 19e minuut kwam Sparta op voorsprong in Alkmaar. Lennart Thy met de assist op Adil Auassar. Sparta’s captain schoof de bal in de verre hoek en bracht de 0-1 op het scorebord. Lang kon Sparta niet genieten van de voorsprong. VAR Danny Makkelie greep in en bestrafte een handsbal van Beugelsdijk met een penalty. Deze werd benut door Jesper Karlsson, stand 1-1. De voorsprong van AZ kwam al een paar minuten later, wederom was het Karlsson die scoorde. Nog meer personele problemen voor Sparta in de 38e minuut toen Bart Vriends met een, naar het lijkt, een hamstringblessure moest laten vervangen. De rust werd ingegaan met een 2-1 voorsprong voor de Alkmaarders.

Na de gedwongen pauze besloot trainer Henk Fraser om Giannis Masouras in de kleedkamer achter te laten en te vervangen door Laurent Jans. Na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft was het knock-out voor Sparta. Pavlidis profiteerde van gestuntel in de verdediging en scoorde de 3-1.

De hattrick van Karlsson ging niet door vanwege ingrijpen van de VAR. Het doelpunt werd gescoord uit buitenspelpositie. Voor de laatste twintig minuten van de wedstrijd kwamen Emegha en Goudmijn in het veld om een uiterste poging te wagen de wedstrijd om te draaien. Vlak na zijn invalbeurt kwam Emegha in scoringspositie, maar het schot was gehaast en naast.

De wedstrijd was natuurlijk gespeeld en kabbelde naar het einde. AZ was tevreden met de driepunter en Sparta was niet bij machte om het verschil te maken. De Rotterdammers kunnen zich gaan opmaken voor de uitwedstrijd bij sc Heerenveen komende zaterdag.

Opstelling AZ: Peter Vindahl; Aslak Witry, Pantelis Hatzidiakos (86. Sam Beukema), Bruno Martins Indi, Owen Wijndal; Fredrik Midtsjø (90. Zico Buurmeester), Dani de Wit, Tijjani Reijnders; Yukinari Sugawara, Vangelis Pavlidis (78. Yusuf Barasi), Jesper Karlsson (85. Mohamed Taabouni).