Fan van Sparta
Nieuws

Sparta verliest na een voorsprong in Volendam

Sparta Rotterdam moest op zaterdagvond op bezoek in Volendam om tegen FC Volendam te spelen. De thuisploeg is nog in strijd om degradatie en is thuis moeilijk te kloppen dus het zal een zware karwei worden.

Sparta laat direct zien wat het wil vanmiddag en dat is de thuisploeg geen ruimte geven om te voetballen en zet direct druk op hun defensie en in de tweede minuut lijkt Sparta op voorsprong te komen als een aanval via Vito van Crooij en Tobias Lauritsen door Koki Saito wordt afgerond maar helaas ging daar buitenspel aan vooraf en wordt deze treffer geannuleerd. Vier minuten later is het wel raak als een schitterende pass van Younes Namli tussen vier Volendammers door komt bij Koki Saito en die werkt nu prachtig af, 0-1. Daarna ziet het publiek geen echte kansen van beide ploegen alleen een keer een schot van Francesco Antonucci die Nick Olij makkelijk kan vangen. Sparta is dan wel heer en meester in het eerste half uur. FC Volendam brengt dan lange Henk Veerman binnen de lijnen en die is direct dreigend maar Nick Olij houd de aanvaller van scoren af. Door deze wissel wordt de thuisploeg wel brutaler en zoekt het meer de aanval. In de 37ste minuut krijgt FC Volendam een hoekschop cadeau want Aaron Meijers schoot de bal over de zijlijn dus het had een ingooi voor FC Volendam moeten zijn. De hoekschop die Carel Eiting neemt wordt dan binnen gekopt door Xavier Mbuyamba, 1-1. Zo geeft Sparta de voorsprong snel weg.

Direct daarna wordt de wedstrijd stil gelegd want ook in Volendam hebben ze een hersenloze imbeciel die een beker op het veld gooit en dus is scheidsrechter Jannick van der Laan verplicht om de wedstrijd stil te leggen. In de tussentijd gaan ze van Volendam aan het werk en plaatsen netten voor het vak waar de gooier stond. Prima actie van de club.

Na een aantal minuten woedt de wedstrijd weer hervat en is Sparta het eerste met dreiging als Aaron Meijers uit kan halen na een schitterende combinatie maar hij maakt het Filip Stanković niet lastig genoeg. Bij deze 1-1 blijft het dan tot de rust.

In de 54ste minuut de eerste echte kans van de tweede helft als Vito van Crooij de bal vanaf rechts voorgeeft en bij de eerste paal is het Arno Verschueren die de bal niet binnen kan prikken.

In de 64ste minuut komt Sparta erg goed weg als tot drie keer toe een inzet van de thuisploeg door Nick Olij wordt gestopt want het leek wel een schiettent en dat begon bij Derry Myrkin. De grooste kans in de hele wedstrijd krijgt in de 83ste minuut invaller Henk Veerman. Een voorzet vanaf links kan hij geheel vrijstaand afwerken maar raakt de bal helemaal verkeerd, of raakt hem niet en zo gaat een echte grote kans verloren. Hoe kan hij deze kans missen?

Toch blijven de drie punten in Volendam want in de eerste minuut van de drie extra minuten krijgt FC Volendam weer een hoekschop die wederom genomen wordt door Carel Eiting en dan is het weer Xavier Mbuyamba die hoog boven iedereen uitspringt en de 2-1 binnenkopt. Hier blijft het dan bij en pakt FC Volendam drie heel belangrijke punten in de strijd om degradatie. Sparta geeft door twee standaardsituaties de voorsprong weg.

FC Volendam: Filip Stanković, Walid Ould-Chikh (Henk Veerman (Robert Mühren)), Benaissa Benamar, Xavier Mbuyamba, Damon Mirani, Derry Myrkin, Calvin Twight, Francesco Antonucci, Carel Eiting, Daryl van Mieghem ( Lequincio Zeefuik) , Geatano Oristanio (Josh Flint)

Sparta: Nick Olij, Shurandy Sambo, Bart Vriends (Mohamed Tahiri), Mike Eerdhuijzen (Dirk Abels), Aaron Meijers (Adil Auassar), Arno Verschueren, Joshua Kitolano ( Jonathan de Guzmán), Younes Namli (Dano Lourens), Vito van Crooij, Tobias Lauritsen. Koki Saito

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Gele kaart(en) FC Volendam: Francesco Antonucci, Benaissa Benamar,

Gele kaart(en) Sparta: Mike Eerdhuijzen, Shurandy Sambo