Fan van Sparta
Nieuws

Sparta verliest met minimaal verschil van PSV

Sparta Rotterdam ontving vanavond op Het Kasteel de nummer twee van de eredivisie PSV. Konden de Rotterdammers hun stadgenoot een beetje helpen en PSV punten afsnoepen zodat de club uit zuid morgen kampioen kan worden tegen de derde Rotterdamse club in eredivisie.

PSV begon goed aan de wedstrijd en had in het begin de overhand en vooral Xavi Simons liet zijn kwaliteiten zien. Ook Guus Til was eens gevaarlijk met een goed schot maar Mike Eerdhuijzen redde de situatie. Vervolgens kwam Sparta wat beter in de wedstrijd en werd het via Koki Saito voor het eerst dreigend. De Japanner zag zijn poging geblokt worden. Na ruim twintig minuten kreeg Sparta uit de omschakeling een betere kans. Saito vond Joshua Kitolano, die de bal bij Tobias Lauritsen kreeg. De lange Noor legde klaar voor Younes Namli, die zijn inzet naast het doel van PSV-doelman Walter Benitez zag gaan.

De thuisploeg zat hierna veel beter in de wedstrijd en deed niets onder voor de Eindhovenaren. De nummer twee van de eredivisie speelt geen beste eerste helft en beide ploegen creëerden niet veel. Younes Namli was nog eens dreigend en vlak voor rust kreeg Mica Pinto de beste kans van de eerste helft maar zijn schot ging voorlangs. Zo bleef het 0-0 bij rust.

Ook in de tweede helft was het lang wachten tot één van beide ploegen een echte kans kreeg. Guus Til was de eerste die een kans kreeg en iets later was het Xavi Simons die een voorzet van Anwar el Ghazi net naast tikte.Twintig minuten voor tijd liet Sparta zich voor het eerst na de rust zien. Mico Pinto ontving de bal van Younes Namli, maar zag zijn poging over gaan. Aan de andere kant waren er betere kansen voor PSV. Invaller Fabio Silva schoot net naast en Erick Gutierrez zag zijn poging na meegeven van Xavi Simons voorlangs gaan.

PSV drong meer en meer aan in deze fase en kwam een kwartier voor tijd op 0-1 als Fabio Silva zich door de Sparta defensie wurmt en de bal bij Anwar el Ghazi krijgt en die kon van dichtbij de bal binnen tikken. Sparta moest toen komen maar tot echte kansen kwam het niet. Het was Guus Til die de wedstrijd op slot kon gooien maar hij kopte in kansrijke positie naast. Met nog maar een paar minuten te gaan inclusief blessuretijd leek Sparta op weg naar haar grootste kans van de wedstrijd. Lauritsen verlengde de bal goed, waardoor Saito alleen op Benitez af ging. De aanvaller werd echter dusdanig gehinderd dat hij niet tot een schot kon komen, maar scheidsrechter Jeroen Manschot gaf er geen strafschop voor. Daarom bleef het bij de 0-1 en nam PSV de drie punten mee terug in de bus.


Opstelling Sparta Rotterdam: Nick Olij, Dirk Abels, Bart Vriends (Adil Auassar), Mike Eerdhuijzen, Mica Pinto, Joshua Kitolano, Vito van Crooij, Younes Namli (Jonathan de Guzmán), Tobias Lauritsen, Arno Verschueren, Koki Saito (Mohammed Tahiri)

Opstelling PSV: Walter benitez, Jordan Teze (Phillip Mwene), Andre Ramalho, Jarrd Branthwaite, Patrick van Aanholt, Guus Til (Olivier Boscagli), Erick Gutierrez, Joey Veerman, Johan Bakayoko (Anwar el Ghazi), Luuk de Jong (Fabio Silva), Xavi Simons