Fan van Sparta
Nieuws

Sparta verliest met minimaal verschil van Ajax.

Screenshot_20220821-134609_Twitter

Sparta ontvangt vandaag op Het Kasteel landskampioen Ajax en kan de ploeg van Maurice Steijn stunten tegen de Amsterdammers. De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland doordat iemand op de tribune werd getroffen door een hartaanval.

Opstelling Sparta   Opstelling Ajax

Screenshot_20220821-134555_Twitter   Screenshot_20220821-134635_Twitter

Nadat er na de warming-up op Spangen afscheid is genomen van Tom Beugelsdijk kon de wedstrijd o.l.v. Jeroen Manschot beginnen. In de 7e minuut het eerste wapenfeit en die komt van de gasten als Steven Berghuis een corner neemt en bij de eerste paal laag Dusan Tadic inspeelt en die legt de bal breed op Steven Bergwijn maar Mica Pinto kan redding brengen. Twee minuten later kan Shurandy Sambo bijna profiteren van een misverstand in de Ajax verdediging als Remco Pasveer en Daley Blind elkaar niet begrijpen en Sambo de bal tussen beide heren door kan tikken maar hij krijgt de bal niet goed genoeg mee om binnen te tikken.

Jonathan de Guzman krijgt in de 13e minuut geel na een overtreding op Jurriën Timber. Een zestal minuten later is Sparta veel te vinden op de helft van Ajax en kan Sven Mijnans laag schieten maar Remco Pasveer kan eenvoudig redding brengen. Daarna is het Ajax wat de klok slaat en schiet Steven Berghuis net voorlangs en red Nick Olij prima op een harde vrije trap van Dusan Tadic en raakt Devyne Rensch de paal. Edson Alvarez krijgt dan ook geel na een tackle op Sven Mijnans.

In de 37ste minuut krijgt Steven Bergwijn de bal en dribbelt op en haalt dan uit van een meter of 18 en dat schot is Nick Olij te machtig en dan staat het 0-1. In de laatste minuut voor rust nog een kopkans voor Tobias Lauritsen na een voorzet van Jason Lokilo maar hij kopt over. Na een minuut extra tijd gaan beide ploegen dan met de 0-1 naar de rust.

Screenshot_20220821-162048_Twitter

Bij Sparta zien we na de rust Vito van Crooij niet terug en gaat Younes Namli verder spelen voor hem en nog geen twee minuten in het veld is dezelfde Younes Namli direct gevaarlijk als hij door de defensie slalomt maar het schot gaat via een tegenstander naast.

In de 49ste minuut moeten de gasten op 0-2 komen na een prima aanval als Kenneth Taylor op links Daley Blind aanspeelt in de zestien en die tikt de bal breed op de geheel vrijstaande Brian Brobbey en die moet dan scoren maar schiet op de lat.

In de 53ste minuut gaat Sven Mijnans diep en wordt aangespeeld door Jonathan de Guzman en Mijnans schiet in de korte hoek en daar staat ook Remco Pasveer.

In de 65ste minuut komt bij Ajax dan Davey Klassen voor Steven Berghuis en twee minuten later komt bij Sparta Dirk Abels voor Shurandy Sambo. Het Ajax van vandaag speelt niet best en Sparta ruikt de kansen.

In de 70ste minuut krijgt Younes Namli de bal en haalt van een meter of 18 uit en een prima redding van Remco Pasveer en uit de rebound schiet Jason Lokilo en weer red Pasveer.

In de 73ste minuut komt Mohamed Kudus voor Brian Brobbey bij Ajax. Mario Engels komt dan in de 75ste minuut en hij vervangt Jason Lokilo. In minuut 83 kan Ajax opnieuw de wedstrijd beslissen Als Daly Blind de bal voor zijn voeten kopt en hij uit kan halen maar raakt de bal verkeerd en zo gaat hij naast. Sparta blijft in leven. In de 85ste minuut houd Nick Olij Sparta op de been als Kenneth Taylor tussen twee verdedigers glipt en kan schieten maar de Sparta keeper is attent. Sparta wisselt in de 87ste minuut nog twee keer en haalt aanvoerder Adil Auuassar en Jonathan de Guzman naar de kant en brengt Mike Eerdhuijzen en Charles-Andtreas Brym. Er komen dan vier minuten minimaal extra tijd bij en Sparta zet nog eens aan om de gelijkmaker te forceren maar het gaat niet. Zelfs Dusan Tadic krijgt nog een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien maar zijn inzet wordt geblokt en zo gaat Sparta met minimaal verschil onderuit tegen de landskampioen.