Fan van Sparta
Nieuws

Sparta verliest in eigen huis van GA Eagles

Op de koude maar sfeervolle Kasteel speelden de subtoppers Sparta Rotterdam en GA Eages tegen elkaar. Beide ploegen doen het weer prima dit seizoen. De laatste wedstrijden ging het niet florissant met de gasten uit Deventer en dan missen ze ook nog Phillip Rommens, hoe vangen ze dat vandaag op? Voor Bart Vriends zijn Sparta en Go Ahead Eagles twee speciale clubs. De aanvoerder van de Rotterdammers speelde 132 wedstrijden voor Go Ahead maar mist vandaag ook de wedstrijd en ook Koki Saito is niet fit genoeg.

Het begin is een beetje voorzichtig van beide kanten tot de zevende minuut als vanaf rechts Bobby Adekanye de bal voorgeeft en Willum Thor Willumsson komt achter de defensie en kopt de bal langs Nick Olij. Een snelle voorsprong voor de gasten. Daarna is het nog steeds aftasten ban beide kanten en kansen zien we niet meer. Beide ploegen spelen voorzichtig. Eén schot op doel van Charles-Andreas Brym is eigenlijk nog het enige wapenfeit in het eerste half uur. Een minuut of vijf voor rust krijgt Tobias Lauritesen nog een kleine kopkans maar hij word teveel gehinderd om gericht te koppen. Direct daarna een is doelman Jeffrey de Lange bij de schlemiel als hij een terugspeelbal van Bas Kuipers een beetje laconiek aanneemt en de bal weg wil schieten maar Arno Verschueren is doorgelopen en krijgt de bal tegen zich aan geschoten en dan hobbelt de bal net naast. Toch nog een beetje opwinding op het Kasteel. Daar blijft het dan bij in de eerste helft en gaan de Eagles met een voorsprong rusten.

Een minuut of vier na rust de kans voor de Eagles om de voorsprong te verdubbelen als Mats Deijl onhandig word neergelegd door Djevencio van der Kunst in het strafschopgebied en Danny Makkelie kan niet anders doen dan de bal op de stip te leggen. Victor Kaj Edvarsden mag zich over de strafschop ontfermen en schiet de 0-2 binnen, al zit Nick Olij er wel heel dichtbij.

In de 54ste minuut krijgt de thuisploeg een hoekschop te nemen en dan is het Joshua Kitolano die de bal vrij kan inkoppen maar raakt de bal helemaal verkeerd en de bal gaat naast. Zo’n bal moet tenminste tussen de palen zijn maar dat gebeurt niet eens. Vijf minuten later moet Nick Olij redding brengen op een prachtige volley van Bobby Adekanye en de goalie is op zijn post en direct daarna is het zijn collega Jeffrey de Lange aan de andere kant die redding brengt op een grote kans voor Arno Verschueren die achter de defensie wordt weggestoken en vrij voor de doelman uithaalt. Na deze kans zien we veel wissels maar kansen niet meer en ondanks de drie munten extra tijd wordt er niet meer gescoord en zo neemt GA Eagles de drie punten mee terug naar Deventer en tevens gaat men over Sparta heen in de stand en komen daarmee op plaats 6, Sparta zakt dan naar plaats 7.

Opstelling Sparta Rotterdam: Nick Olij, Saïd Bakkari, Rick Meissen (Mike Eerdhuijzen), Tijs Velthuis, Djevencio van der Kunst (Django Warmerdam), Arno Verschueren, Jonathan de Guzman (Pelle Clement), Joshua Kitolano, Shunsuke Mito (Metinho), Tobias Lauritsen (Rayvien Rosario), Charles-Andreas Brym

Opstelling GA  Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Joris Kramer, Jamal Amofa, Bas Kuipers, Evert Linthorst (Oliver Valaker Edvardsen), Enric Llansana, Bobby Adekanye (Thibo Baeten), Willum Thor Willumsson, Jakob Breum (Xander Blomme), Victor Kaj Edvarsden (Finn Stokkers).

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) GA Eagles: Bas Kuipers, Bobby Adekanye, Jamal Amofa