Fan van Sparta
Nieuws

Sparta treft FC Utrecht op Het Kasteel + video

Voor Sparta Rotterdam staat er vrijdagavond een belangrijke clash op het programma in de strijd om een play-offs ticket. Concurrent FC Utrecht is op een uitverkocht Kasteel de tegenstander. De aftrap is om 20.00 uur.

Sparta is nog altijd bezig aan een uitstekend seizoen. Al 22 wedstrijden zijn er gespeeld, waarin Sparta de nummer zes van de Eredivisie is. Tot vorige week waren de Kasteelheren al tien wedstrijden op een rij ongeslagen. Bij die reeks behoren onder meer de 0-4 zege op Vitesse en het knappe 0-0 gelijkspel op bezoek bij PSV. De laatste weken had Sparta het echter iets moeilijker totdat een kleine twee weken geleden Go Ahead Eagles op bezoek kwam. De club uit Deventer werd met 2-1 verslagen, waardoor Sparta de nummer 6 positie weer iets steviger in handen had. Inmiddels is de concurrentie namelijk wel weer iets dichterbij gekomen, want op bezoek bij Ajax kwam er voor Sparta een einde aan die imposante reeks van tien wedstrijden ongeslagen. De Rotterdammers verloren met 4-0 in Amsterdam.

FC Utrecht staat zevende in de Eredivisie. De Domstedelingen begonnen moeizaam aan het seizoen, maar hebben inmiddels alweer enige tijd de smaak te pakken. Toch wonnen ze dit kalenderjaar pas twee keer. Tegen zowel Excelsior als sc Heerenveen was het met 1-0 te sterk. In de KNVB Beker boekte Utrecht een knappe uitzege. Nadat het tien dagen eerder in een spektakelstuk met 5-5 gelijkspeelde bij AZ, won het in de competitie wel in Alkmaar. Utrecht versloeg daar AZ met 1-2. Vijf dagen later ging de ploeg van trainer Michael Silberbauer wel tegen een tienkoppig Vitesse onderuit. In Arnhem verloor Utrecht met 2-0. Vorige week hielden de rood-witten wel PSV van een zege af door in de eigen Galgenwaard met 2-2 gelijk te spelen. Utrecht verkleinde daardoor de achterstand op Sparta naar drie punten.

De laatste jaren heeft Sparta het vaak lastig tegen Utrecht. Alleen in 2021 verloor het in de laatste zes edities in eigen huis niet. In een leeg Kasteel kwamen beide teams destijds niet tot scoren. Voor de laatste zege op Utrecht moeten we terug naar 2008. Een goal van Charles Dissels was genoeg om met 1-0 te winnen. Vorig seizoen verloor Sparta met 0-3 van Utrecht en eerder dit seizoen hadden de mannen van trainer Maurice Steijn ook weinig te vertellen. In de Domstad eindigde het in 3-1.

Bart Vriends begon zijn loopbaan bij Utrecht, maar kwam daar niet verder dan het beloftenelftal. Ook Rick Meissen heeft een verleden bij Utrecht. De centrumverdediger kwam deze winter over van de rood-witten en mocht daar één wedstrijd meedoen in het eerste elftal. Bij Utrecht speelt er met Nick Viergever ook nog een oud-Spartaan. De verdediger doorliep de jeugdopleiding in Spangen en speelde 36 wedstrijden in de Eredivisie.

Steijn beschikt vrijdagavond over een fitte selectie.