Fan van Sparta
Nieuws

Sparta trainer Maurice Steijn boos op scheidsrechter Joey Kooij.

Sparta trainer Maurice Steijn is boos op het optreden van scheidsrechter Joey Kooij en dit is niet de eerste keer dat het optreden van de scheidsrechter werd bekritiseerd. Natuurlijk was de trainer blij met het punt voor zijn ploeg in Enschede maar de rode kaart die Shurandy Sambo in de wedstrijd kreeg vond hij ongelofelijk. Shurandy Sambo maakte in blessuretijd de 3-3 en vierde het doelpunt voor een vak met supporters van de thuisploeg die hem daarna bekogelden met glazen bier en andere attributen. Scheidsrechter Joey Kooij hanteerde daarna zijn eigen regels en niet de regels van de KNVB want de regels van de bond zijn dat als er iets op het veld gegooid wordt dat de wedstrijd dan tijdelijk gestaakt moet worden. Na een afkoelingsperiode wordt dan het spel hervat en als er dan nog iets gegooid wordt dan wordt de wedstrijd definitief gestaakt. Eerder in de wedstrijd werden er al vele strandballen op het veld gegooid en daar deed de scheidsrechter niets aan en nu in deze situatie ook niet. Joey Kooij vond het niet nodig om de wedstrijd stil te leggen, wat wel had gemoeten, en gaf Shurandy Sambo een gele kaart en dat was zijn tweede dus kreeg hij rood.
Maurice Steijn zei na de wedstrijd tegen ESPN "Ik vind het ongelooflijk, we spreken met elkaar af dat er niets meer op het veld gegooid mag worden... Begrijp me niet verkeerd, het publiek van Twente vind ik echt waanzinnig. Maar wij scoren, mijn spelers worden met bier bekogeld en een van mijn spelers, die gewoon juicht naar de camera, krijgt geel. Dus in plaats van staken wordt mijn speler weggestuurd. Die begrijp ik niet helemaal."
Dat Sambo provoceerde, gaat er bij Steijn niet in. "Hij juicht naar de camera, dat zie ik spelers over de hele wereld doen. En nu wordt hij weggestuurd en er wordt verder niks met dat bier gedaan. Dat kan je toch niet verkopen, of wel? Voor mij is dit heel vreemd."