Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA TE STERK VOOR QUICK ‘20

Sparta Rotterdam heeft een oefenoverwinning geboekt op Quick ‘20. Het werd 0-3 in Oldenzaal. Vrijdag oefenen de mannen van Maurice Steijn tegen Heracles Almelo.

Vito van Crooij was al snel verantwoordelijk voor de eerste kans op een goal, maar zijn schot ging naast. Arno Verschueren had hierna de 0-1 op de schoen, maar slaagde er niet in een fraaie crosspass van Jeremy van Mullem te bekronen met een treffer. Omar Rekik kon wel wat aan de score doen, toen hij uit een hoekschop eerst op doelman Maarten Meijer stuitte, maar in de rebound trefzeker was.

De thuisploeg kreeg via Jip Kemna haar beste kans van de wedstrijd, maar hij schoot naast tegenover Nick Olij. Mogelijkheden voor opnieuw Rekik en Verschueren leverden niets op (beiden plaatsten de bal naast), waarna op slag van rust een eigen goal Sparta hielp aan het verdubbelen van de voorsprong. Een voorzet van Van Crooij werd niet goed verwerkt en liet Meijer kansloos.

Sparta wisselde elf keer halverwege en kon bijna meteen voor de derde goal tekenen, maar Sven Mijnans kopte net naast, na een goede voorzet van Patrick Brouwer. Koki Saito was wel snel na rust trefzeker, toen hij de bal in de vijfde minuut na rust voor z’n voeten kreeg en diagonaal, hard binnen schoot.

Sparta kreeg in het vervolg meerdere kansen om de score verder uit te bouwen, maar slaagde hier niet in. Ook niet toen Mario Engels in de slotminuut vanaf elf meter mocht aanleggen, de doelman redde.