Fan van Sparta
Nieuws

Sparta stopt met kunstgras

Goed nieuws vanaf het Kasteel want Sparta stapt over naar natuurgras. Dat maakte de club vrijdag bekend. Vanaf aankomend seizoen zal er een echte grasmat liggen op Het Kasteel.

Sparta speelde tot 2014 op echt gras, maar vanwege financiële redenen stapte de club over op kunstgras. Het is geen geheim dat kunstgras goedkoper en eenvoudiger te onderhouden is dan echt gras. Dat was de belangrijkste reden om het te doen. Sparta kon het bespaarde geld steken in de spelersselectie, waardoor de kans op promotie naar de Eredivisie toe zou nemen. Toch heeft Sparta besloten om de neppe mat weer in de ban te doen. 

"We hebben de afgelopen seizoenen, in overleg met de technische leiding, telkens de sportieve voor- en de nadelen afgewogen en daarop een besluit genomen. Vandaag hebben wij als club een ander besluit genomen, we keren terug naar gras en vervullen daarmee een langgekoesterde wens van elke Spartaan en voetballiefhebber", zegt algemeen directeur Manfred Laros van Sparta op de clubsite.

Naast een echt grasveld investeert Sparta ook in een veldverwarmingssysteem en in 'zogenaamde grow lights', bedoeld om het gras optimaal te laten groeien.