Fan van Sparta
Nieuws

Sparta speelt gelijk in en tegen Heerenveen

Vanavond traden SC Heerenveen en Sparta Rotterdam tegen elkaar ten strijde in het Abe Lenstra Stadion. Sparta dat een rumoerige week achter de rug had met het vertrek van Henk van Stee en het wel of niet aanblijven van trainer Henk Fraser, hij blijft dus, moest zich nu oprichten in Friesland. Goede herinneringen hebben ze aan de laatste wedstrijd tussen beide teams want ze wonnen met 1-2. SC Heerenveen is de laatste 4 wedstrijden ongeslagen en wil dat graag houden zo.

Trainer Johnny Janssen van de thuisploeg kwam met de volgende opstelling:

Xavier Mous

Milan van Ewijk, Sven van Beek, Nick Bakker, Rami Kaib

Nicolas Madsen, Tibor Halilović, Joey Veerman

Anthony Musaba, Henk Veerman, Filip Stevanović

Bank: Jan Bekkema, Jaimy Kroesen, Lucas Woudenberg, Syb van Ottele, Ibrahim Drešević, Rami Hajj, Terence Kongolo, Hamdi Akujobi, Benjamin Nygren, Arjen van der Heide, Siem de Jong

Sparta trainer Henk Fraser kwam met deze opstelling:

Tom Coremans

Giannis Masouras, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Mica Pinto

Mo Osman, Adil Auassar, Dirk Abels, Bryan Smeets

Lennart Thy, Emanuel Emegha

Bank: Laurant Jans, Michael Heijlen, Sven Mijnans, Vito van Crooij, Kenzo Goudmijn, Mario Engels, Rijk Janse (k), Aaron Meijers

In de warm pup raakte keeper Benjamin van Leer geblesseerd en daarom staat Tim Coremans onder de lat.

De scheidsrechter was vanavond Jannick van der Laan en om even voor de klok van 20.00 kwamen beide ploegen het veld op onder begeleiding van blauw/witte rook omdat de supportersvereniging Nieuw Noord morgen 20 jaar bestaat. Nadat de rook een beetje opgetrokken was mocht Sparta de wedstrijd aanvangen.

Het eerste gevaarlijke moment in de wedstrijd is voor Sparta als na een vrije trap Bart Vriends de bal over kopt maar omdat Adil Auassar de bal in buitenspelpositie licht toucheert fluit de scheids voor buitenspel. In de 10e minuut een actie aan de linkerkant van Mica Pinto en hij geeft de bal voor tussen de keeper en verdediging en Lennart Thy komt net een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Sparta is duidelijk beter aan de wedstrijd begonnen dan de thuisploeg.

In de 15e minuut het eerste schot op doel van Heerenveen als Dirk Abels een verkeerde breedte pass geeft die door Rami Kaib kan worden onderschept en hij schiet direct op goal maar het schot gaat naast.

In het eerste half uur gebeurt er bar weinig in de wedstrijd want het is een beetje heen en weer geschuif van beide ploegen. Als er een ploeg is die een beetje dreigend is dan zijn het de gasten uit Rotterdam en het spel van de thuisploeg is echt heel zwak.

In de 34ste minuut krijgt Nick Bakker de eerste gele kaart van de wedstrijd nadat hij van achteren Lennart Thy aantikt. Een minuut of drie later een grote kans voor Sparta als uit een corner van Bryan Smeets de bal doorschiet door het strafschopgebied en achterin komt bij Lennart Thy en die kan uithalen maar zijn schot gaat ver over. De beste kans was dit in de wedstrijd tot dan toe.

In de tegenaanval moet Tim Coremans handelend optreden na een schot van Rami Kaib maar dat niet overtuigend doet maar Tom Beugelsdijk kan wegwerken, wel ten koste van een corner maar die levert niets op. In de laatste minuut van de extra tijd scoort Emanuel Emegha nog maar op het moment dat hij de bal aanneemt staat hij duidelijk buitenspel. Zo gaan beide ploegen na een teleurstellende eerste helft met 0-0 naar de kleedkamer.

SC Heerenveen heeft gewisseld direct na rust en is Rami Hajj in de ploeg gekomen voor Anthony Musaba.

Sparta blijft in het begin van de 2e helft de iets betere ploeg alleen komt vaak de laatste pass niet goed aan. In de 54ste minuut gaat Giannis Masouras er aan de rechterkant vandoor en speelt Rami Kaib uit en kan de bal voorgeven op Bryan Smeets en die schiet van een meter of 15 maar Xavier Mous kan de bal stoppen. De eerste kans in de tweede helft was dus weer voor Sparta. In de 62ste minuut het eerste wapenfeit van de thuisploeg als Tibor Halilović van een metere of 18 snoeihard uithaalt maar Tim Coremans is paraat en stopt de inzet. De thuisclub bijt eens van zich af.

In de 64ste minuut de eerste wissel van de wedstrijd en SC Heerenveen is het die Siem de Jong brengt voor Filip Stevanović. Direct daarna krijgt SC Heerenveen een vrije trap en vanaf de zijkant is het Joey Veerman die de bal neemt en zich eindelijk eens laat zien in de wedstrijd want in plaats van de bal voor te geven schiet hij ineens op goal en Tim Coremans kan de bal net over de lat tikken.

Sparta gaat dan ook wisselen en brengt Kenzo Goudmijn, Vito van Crooij en Laurent Jans voor Mo Osman, Emanuel Emegha en Giannis Masouras. Vier minuten later komt bij de thuisploeg Benjamin Nygren voor Tibor Halilović.

De volgende wissels zien we in de 79ste minuut als bij Sparta Mario Engels en Aaron Meijers nog binnen de lijnen komen voor Lennart Thy en Mica Pinto.

In de extra tijd zien we nog een gevaarlijk moment van de thuisploeg als Siem de Jong een kans krijgt maar hij doet er niet genoeg mee maar het levert een corner op die Joey Veerman neemt en de bal op het hoofd plaatst van Henk Veerman maar zijn kopbal wordt gepakt door Tim Coremans. Het zou volstrekt tegen de verhouding in geweest zijn want SC Heerenveen mag blij zijn met een punt want meer verdiende de ploeg niet. Sparta speelde iets beter maar kon ook niet bekoren. Een teleurstellende wedstrijd derhalve in het Abe Lenstra Stadion.