Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA SLUIT TRAININGSKAMP AF MET WINST OP SPEZIA

Na een intensieve week trainingskamp in Spanje waar Sparta Rotterdam in Oliva verbleef werd er afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Spezia. De Italiaanse club staat op de 17e plaats in de Serie A en vecht tegen degradatie. De Italianen staan nog net boven de streep waar de nummers 18 tot en met 20 afdalen naar de Serie B.

De wedstrijd werd aangegrepen om iedereen speeltijd te geven. Daarom was er afgesproken om een eerste helft van 45 minuten te spelen en daarna nog twee blokken van 30 minuten. Trainer Maurice Steijn kon vandaag geen beroep doen op Younes Namli, Bart Vriends en Omar Rekik. Zij werkten in de ochtend een apart programma af. Daardoor maakte de trainer de keuze om met Dirk Abels centraal achterin te beginnen, samen met aanvoerder Adil Auassar. In het eerste kwartier van de wedstrijd was het met name aftasten van beide partijen en had Spezia moeite om door te dringen richting Nick Olij. Andersom liet Spezia zich achterin niet aftroeven met vijf verdedigers. Nadat Sparta een aantal speldenprikjes had uitgedeeld was het na iets meer dan een half uur spelen dan toch raak. Arno Verschueren schoot richting doel en de bal verdween, al dan niet met een kleine touché, achter de doelman van Spezia waardoor Sparta op voorsprong kwam. In het vervolg van de eerste helft kwam Sparta niet meer in de problemen en werd de kleedkamer opgezocht met een 1-0 voorsprong.

Voor het tweede blok kwamen er bij Sparta zes andere spelers in het veld. In elke linie zagen we wijzigingen. Spezia had het in het begin gelijk lastig met de buitenspelers van Sparta. Een voorzet van Lokilo kwam net niet aan, anders had Sparta de voorsprong kunnen verdubbelen. Na ook wat wisselingen bij Spezia kwam die verdubbeling van de voorsprong er alsnog. Koki Saito profiteerde en scoorde 2-0. Invaller Mo Tahiri had de 3-0 nog op zijn schoen vlak nadat hij in was gevallen voor Sven Mijnans. De Spezia-doelman zat er echter goed bij waardoor de tweede helft (van 30 minuten) eindigde met een 2-0 voorsprong voor Sparta.

Het laatste blok van een half uur kende wederom een aantal wissels. Youri Schoonderwaldt, Patrick Brouwer en Rayvien Rosario begonnen aan de aftrap. Dirk Abels keerde weer terug in het team en zo wisselden we vrolijk door met elkaar. Het jeugdige Sparta had honger naar meer in het laatste blok. Via onder andere Tahiri ging het op zoek naar een derde goal. Invaller Jeremy van Mullem werd met nog twintig minuten te spelen gewisseld voor Arno Verschueren, die ook al in de eerste helft had gespeeld en gescoord. Met nog iets meer dan tien minuten te spelen scoorde Spezia de aansluitingstreffer. Lang kon Spezia niet genieten van het doelpunt omdat Aaron Meijers een prima voorzet afleverde op Mohammed Tahiri. De spits scoorde de 3-1 voor Sparta.

Zo sluit Sparta Rotterdam het trainingskamp in Spanje prima af en zal het morgen weer naar Nederland vliegen. Komende donderdag (13:00 uur) staat de oefenwedstrijd tegen Vitesse op het programma. Deze wedstrijd is live te volgen via een livestream in samenwerking met RTV Rijnmond.