Fan van Sparta
Nieuws

Sparta sluit 2021 af met een gelijkspel

De laatste wedstrijd van 2021 speelt Sparta op het eigen Kasteel en is RKC Waalwijk te gast. Kunnen de mannen van Henk Fraser het jaar positief afsluiten? Mocht Sparta winnen dan kan het zelfs stijgen naar plaats 15 op de ranglijst En zijn ze uit degradatiegevaar. Henk Fraser kan, op Benjamin van Leer na, over een fitte selectie beschikken en hij koos dan voor de volgende Sparta opstelling:

Maduka Okoye

Giannis Masouras, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Mica Pinto

Adil Auassar, Sven Mijans, Dirk Abels, Bryan Smeets

Mario Engels, Vito van Crooij

Bank: Laurent Jans, Jeremy van Mullem, Michaël Heylen, Mohammed Osman, Emanuel Emegha, Kenzo Goudmijn , Lennart Thy, Tim Coremans, Rijk Janse, Achraf Madi

Opstelling RKC Waalwijk

Etienne Vaessen

Dario van den Buijs, Melle Meulensteen, Shawn Adewoye, Alexander Büttner

Vernon Anita, Ilias bel Hassani, Hans Mulder, Said Bakkari

Michiel Kramer, Jens Odgaard

Bank: Jens Teunckens, Issam el Maach, Juriën Gaari, Thierry Letonda, Ayman Azil, Luuk Wouters, Lennert Daneels, Roy Kuijpers, Finn Stokkers

Edwin van de Graaf is de scheidsrechter hedenavond. Beide trainers voorspelden voor de wedstrijd dat ze een vechtwedstrijd verwachten en geen goede wedstrijd. Mooie vooruitzichten dus.

In de 2e minuut is het Jens Odgaard die heel verassend uithaalt vanaf randje 16 en de bal beland op de buitenkant van de paal. Bijna veraste hij Maduka Okoye met dit schot. In de 8  ste minuut krijgt Alexander Büttner een gele kaart na een pittige tackle op Bryan Smeets. Hij krijgt een lelijke tik op de enkel en heeft zelfs bloed aan zijn hoofd maar dat zal zijn van de korrels van het vreselijke kunstgras.

In de 20ste minuut is het de doelman van RKC die in de fout gaat want hij trapt de bal uit en speelt hem zo in de voeten van Bryan Smeets alleen die gaat heel slecht met de kans om want hij schiet direct op goal i.p.v. de bal mee te geven aan de geheel vrijstaande Vito van Crooij en zo schiet hij de bal weer recht in de handen van de keeper. Een aantal minuten later is het Mario Engels die een mooie bal krijgt gespeeld door Vito van Crooij, een bal die achter de verdediging valt maar hij krijgt de bal niet goed genoeg mee om gevaarlijk te worden. Mario Engels die in 1500 minuten geen goal wist te maken in 2021.

In de 27ste minuut gaat Tom Beugelsijk vreselijk in de fout als hij de bal zonder te kijken bij de zijlijn zo maar terug speelt op Maduka Okoye en daar komt Jens Odgaard tussen en die weet zich wel raak met dit buitenkansje en passeert de Sparta keeper, 0-1. Hoe komt Sparta deze tegenslag te boven want sinds 11 februari 2020 hebben ze geen wedstrijd meer gewonnen waarin ze met 1-0 achterkwamen.

In de 33ste minuut krijgt Bart Vriends nog een gele kaart voor een overtreding op Michiel Kramer. Wild inkomen was het.

In de 39ste minuut krijgt Sparta een corner en die komt lekker scherp voor de goal maar de bal vliegt over alles en iedereen heen maar achterin staat Adil Auassar en die brengt de bal weer in de 5 meter waar Vito van Crooij van een meter of 2,3 de bal intikt en zo staan beide ploegen gelijk, 1-1.

Direct daarna begaat Adil Auassar een pittige overtreding van achteren op Jens Odgaard en krijgt daar een gele prent voor. Er komen dan 3 minuten extra tijd bij in de eerste helft maar ook daarin gebeurt niets meer en zo gaan beide ploegen met de 1-1 stand rusten.

Bijna kan Sparta in de persoon van Mario Engels in de 52ste minuur profiteren van een fout in de RKC defensie maar keeper Etienne Vaessen kan net op tijd redding brengen en de bal van de schoen van Mario Engels plukken.

In minuut 65 gaat de thuisploeg wisselen en komt Mohammed Osman voor Bryan Smeets. Sparta is in de 2e helft de betere ploeg maar creëert nog te weinig echt kansen. RKC komt er in de 69ste minuut een keer uit en via Michiel Kramer komt de bak bij Hans Mulder en die schiet maar het schot wordt geblokt en volgens de RKC”ers met de hand maar de VAR grijpt niet in dus geen hands.

In minuut 73 een aantal wissels bij beide ploegen en bij de thuisploeg komen Lennart Thy en Emauel Emegha voor Mario Engels en Vito van Crooij en bij RKC komen Luuk Wouter, Finn Stokkers en Juriën Gaari voor Aleander Büttner, Michiel Kramer en Said Bakkari. Het spel gaat voort zonder echter grote kansen en wordt het schouwspel er niet leuker op.

Adil Auassar gaat geblesseerd in de 78ste minuut naar de kant en komt Michael Heylen hem vervangen. RKC gaat dan ook nog eens wisselen en zet uw verslaggever flink aan het werk en zij brengen dan Roy Kuipers, die direct een schietkans krijgt, voor Hans Mulder en Ayman Azil voor Ilias bel Hassani.

Er komen dan 4 minuten blessuretijd bij en daar moet het dan voor Sparta gebeuren. Gezien het wedstrijdbeeld dat niet onterecht zijn als de Kasteelheren de drie punten in huis zouden houden maar dan moet je wel meer scoren als je tegenstander. Sven Mijnans krijgt nog een kansje maar hij durft niet direct te schieten als hij vanuit de kluts de bal krijgt maar Sparta blijft aandringen maar het helpt ze niets en zo sluit Sparta het jaar 2021 af met een gelijkspel.