Fan van Sparta
Nieuws

Sparta Rotterdam toont karakter in stadsderby en wint na achterstand van Excelsior

Sparta Rotterdam behield zaterdag de volle winst thuis. In een spannende stadsderby, waar ze met een 0-2 achterstand tegen Excelsior begonnen, wonnen de Kasteelheren uiteindelijk met 4-2. Door deze overwinning klimt Sparta drie plaatsen omhoog naar de zevende positie, terwijl Excelsior op de vijftiende plaats blijft en nog steeds voor degradatie moet vrezen.

Vanaf het begin werd er op Het Kasteel een spektakel opgevoerd door beide teams. Zowel Sparta als Excelsior zocht nadrukkelijk het doel, wat leidde tot een vroege openingstreffer. In de elfde minuut kwam het moment: de bezoekers kregen een corner, geschopt door Julian Baas. Kik Pierie rende naar voren en schoot de bal in één keer achter de weerloze Nick Olij: 0-1.

Het was een welkome score voor Excelsior in hun strijd tegen degradatie. Met de 0-2 kort daarna leken ze hun situatie verder te verbeteren. Na een kwartier spelen, kwam Couhaib Driouech eenvoudig langs Django Warmerdam. De rechtsbuiten van Excelsior passeerde Troy Parrott, maar niet Lance Duijvesteijn, die met links het doel bereikte.

Echter, aangemoedigd door hun fans toonde Sparta veerkracht. Dit leidde halverwege de eerste helft tot een tegendoelpunt, gescoord door Arno Verschueren: de middenvelder schoot een harde bal in de hoek na een assist van Tobias Lauritsen. Zes minuten later, was de comeback voltooid.

Excelsior slaagde er niet in een hoekschop af te weren, waarna Koki Saito de bal oppikte. De Japanse speler brak door in het strafschopgebied en gaf de bal aan Bart Vriends, wiens schot via een verdediger én Lauritsen het doel bereikte: 2-2. Vier doelpunten, aanvallend spel, veelbelovend voor de tweede helft. Echter, die was minder levendig dan de eerste.

Het duurde even voordat het publiek weer een kans kon vieren. Toen dit gebeurde, ontplofte het stadion. Lauritsen kopte een hoekschop vanaf links net binnen, wat Sparta aan de leiding bracht. Hierdoor was Excelsior gedwongen alles op alles te zetten in de laatste fase.

Bij de laatste hoekschop kwam zelfs doelman Stijn van Gassel mee naar voren om een gelijkmaker te forceren. Dit lukte niet, en resulteerde zelfs in de 4-2. Met een leeg doel, counterde Sparta naar de overkant waar Charles-Andreas Brym klaar stond om de wedstrijd te beslissen.