Fan van Sparta
Nieuws

Sparta Rotterdam ruim langs Zulte Waregem + samenvatting

Vanmiddag speelde Sparta Rotterdam in het Zeeuwse Axel een oefenwedstrijd tegen het Belgische Zulte Waregem. De wedstrijd stond in het teken van Stichting ALS. De ploeg van Jeroen Rijsdijk had niet veel moeite met de Belgen en wonnen met 4-0.

Vanaf het begin was Sparta de bovenliggende partij en Nick Olij kon bijna met karakteristieke assist Sparta op 1-0 helpen. Met een uittrap zette hij Pelle Clement voor de doelman, maar diens kopbal was een simpele prooi voor de doelman. Ook Koki Saito kon al in de openingsfase voor gevaar zorgen, zijn schot eindigde niet tussen de palen. Op aangeven van Saito was het wel Verschueren die trefzeker was, waarmee de Rotterdammers na een kwartier de leiding namen. Charles-Andreas Brym probeerde met een geplaatst schot de voorsprong te verdubbelen, doelman Arnaud Dobbels redde hier goed.

Zultespits Zinho Gano was het dichtst bij een treffer namens de Belgen, maar zijn kopbal kreeg hij niet voorbij Olij. Toen de rust naderde, sloeg Sparta nog toe. Na een mooie aanval was Verschueren nu niet afmaker, maar aangever, die Clement bediende. De van RKC overgekomen middenvelder bepaalde de ruststand op 2-0.

Na rust maakte Joshua Kitolano zijn rentree na zijn vakantie en zou die 2-0 snel van het bord verdwijnen. Een steekpass van Verschueren zette Saito vrij voor de doelman, waarna hij overtuigend binnenschoot.

Een tweede helft met meer wissels dan kansen volgde, waar de supporters van beide clubs voor een leuke sfeer zorgden. Wel zorgde Agustin Anello nog voor het slotakkoord, door de 4-0 binnen te tikken nadat Pedro Alemañ de lat raakte.

Olij (46. Schoonderwaldt), Bakari (70. Rosanas), Vriends (75. Meissen), Velthuis (75. Van Mullem), Warmerdam (75. Vianello), De Guzmán (46. Kitolano/86. Metinho), Verschueren (75. Alemañ), Van Crooij (75. Yuksel), Brym (60. Anello), Saito (70. Lourens)