Fan van Sparta
Nieuws

Sparta pakt 3 belangrijke punten tegen Willem II, 1-0

Vandaag ontvangt Sparta het Tilburgse Willem II en na de winst van naaste concurrenten EC Zwolle en Fortuna Sittard in respectievelijk Leeuwarden en Groningen is winst heel belangrijk voor de mannen van Henk Fraser. Bij winst zou Sparta de Tilburgers tot op 4 punten naderen. Vandaag waren er 3.535 toeschouwers aanwezig op Spangen en iedereen hoopt en verwacht dat het volgend weekend de stadions weer vol mogen.

Screenshot_20220213-121401_Twitter   Screenshot_20220213-121337_Twitter

Danny Makkelie was de scheidsrechter vanmiddag en hij trad in de 14e minuut op nadat Thijs Oosting na een hoge bal zijn voet vol op de borst zet van Bart Vriends en dat levert hem een gele kaart op. Daar komt hij misschien nog goed mee weg. Direct daarna de eerste kans in de wedstrijd en die is voor de thuisploeg als Lennart Thy net naast schiet na een voorzet vanaf links.

In de 21ste minuut onderschept Mario Engels een uittrap van keeper Timon Wellenreuther en gaat op avontuur maar hij ziet dan zijn schot geblokt worden. Sparta beginr beter aan de wedstrijd.

In de 28ste minuut moet Willem II captain Paul Llonch met een hamstringblessure naar de kant en komt Daniel Crowley hem vervangen.

Bart Vriends krijgt in de 33ste minuut een gele kaart als hij Max Svensson neerlegt en daarmee een veelbelovende aanval onderbreekt.

Het eerste half uur is de thuisploeg de iets betere zonder echter veel echte kansen uit te spelen. In minuut 38 na een vlotlopende aanval van de thuisploeg is het Younes Namli die eens uithaalt van een meter of 18 maar recht op de keeper af en direct daarna is het Mario Engels die het probeert maar ook zijn schot gaat recht op de keeper af.

Dat is het laatste noemenswaardige van de eerste helft en zo gaan beide ploegen met de 0-0 rusten. Er zal wat moeten gebeuren in de 2e helft wil men resultaat halen vanmiddag.

20220213_130438

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de 2e helft. Sparta begint weer goed aan de 2e helft en zet Willem II direct onder druk. Het eerste schot in de wedstrijd van Willem II zien we pas in de 57ste minuut als Ché Nunnely net over schiet. Een minuut later ontfutselt Vito van Crooij de bal op het middenveld en speelt de bal naar rechts op Younes Namly en die trekt naar binnen en haalt dan van net buiten de 16 meter uit en de bal vliegt in de korte hoek en zo komt Sparta op een verdiende 1-0.

Na deze 1-0 gaat ook ineens Willem II mee voetballen wat ze tot dan toe niet gedaan hebben en zo zou Sparta meer ruimte moeten krijgen. Sparta laat de bal dan ook veelal aan de Tlburgers en dan houd risico’s in en is zelf slordig in balbezit.

In de 76ste minuut komen bij Willem II dan verse krachten in de ploeg in de vorm van Elton Kabangu en Derrick Köhn en gaan Max Svensson en Mats Köhlert en bij Sparta komt Sven Mijnans voor Joeri de Kamps,

Direct daarna een soort van scrimmage voor de goal en krijgt Dirk Abels een kans maar zijn inzet gaat over en direct daarna een kopbal van Lennart Thy die Nunnely uit de doelmond kopt.

In de 85ste minuut gaat doelpuntmaker Younes Namli naar de kant en komt Giannis Masouras in de ploeg en iets later komt ook nog Michael Heylen voor Lennart Thy. Een verdedigende wissel van Henk Fraser en dat is begrijpelijk.

Thijs Oostimg is nog gevaarlijk als hij vanuit de draai de bal net over schiet 3 minuten voor tijd. Er komen dan 3 minuten extra tijd bij.

Willem II probeert het nog wel en ze krijgen nog een mogelijkheid als Dries Saddiki de bal voorgeeft maar net te scherp voor spits Jizz Hornkamp en dat is dan het laatste in de wedstrijd en wint Sparta weer eens een thuidwedstrijd na 154 dagen en geeft men de laatste plaats in de eredivisie weer over aan PEC Zwolle.  

20220213_140955    20220213_141041