Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA ONTVANGT GO AHEAD EAGLES OP HET KASTEEL

Na twee uitwedstrijden op een rij, staat er voor Sparta Rotterdam weer een thuiswedstrijd op het programma. Op een uitverkocht Kasteel is Go Ahead Eagles de tegenstander. De aftrap in Rotterdam-West is om 12.15 uur.

Al negen wedstrijden op een rij is Sparta ongeslagen. Daartegenover staat wel dat er in de laatste drie wedstrijden niet meer gewonnen werd. Tegen RKC kwam Sparta niet verder dan 0-0, mede doordat RKC achterin heel weinig weggaf. Een week later had Sparta het in Nijmegen tegen N.E.C. lastig, maar kwam het in de tweede helft dankzij Arno Verschueren tegen de verhouding in op voorsprong. Een uitblinkende Nick Olij, die ook Eredivisiespeler van de maand januari werd, hield Sparta lang op de been, maar kon niet voorkomen dat N.E.C. tien minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. 1-1 was ook de eindstand. Vorige week ging Sparta op bezoek bij Fortuna, wat eveneens in een puntendeling eindigde. Beide teams kwamen niet tot scoren. Sparta blijft daarmee de nummer zes van de Eredivisie.

Na vier wedstrijden zonder zege, viel er voor Go Ahead Eagles vorige week eindelijk weer eens te juichen. De ploeg uit Deventer ontving N.E.C. in haar eigen Aderlaarshorst en won dankzij een doelpunt van oud-Spartaan Finn Stokkers met 1-0, waardoor het steeg naar de twaalfde plaats. In de weken daarvoor ging Go Ahead Eagles onderuit tegen PSV (2-0) en AZ (1-4). Ook het inhaalduel tegen RKC leverde Go Ahead Eagles geen resultaat op. De formatie van trainer René Hake verloor in Waalwijk met 3-1. Midweeks ging het in de TOTO KNVB Beker ook mis voor Go Ahead Eagles. ADO Den Haag schakelde ‘Kowet’ in de achtste finales met 1-0 uit.

Verliezen van Go Ahead Eagles heeft Sparta al een hele lange tijd niet meer gedaan op Het Kasteel. In 1995 verloor Sparta voor het laatst van ‘de Eagles’. In de negen edities die daarna nog in Spangen werden afgewerkt won Sparta er acht. Zo ook vorig seizoen toen een kopbal van Adil Auassar genoeg was voor een 1-0 overwinning. Met diezelfde cijfers won Sparta eerder dit seizoen ook van Go Ahead Eagles. Tobias Lauritsen maakte in Deventer zijn eerste voor Sparta, wat meteen genoeg was voor de drie punten.