Fan van Sparta
Nieuws

Sparta neemt punt mee uit Nijmegen

N.E.C. keerde afgelopen zomer terug in de Eredivisie na vier seizoenen een niveau lager te hebben doorgebracht. De supporters van de Nijmegen Eendracht Combinatie vierden de promotie na de finale van de Play-Offs (tegen NAC) uitbundig, maar wisten dat het een klus van jewelste zou zijn om zich te handhaven. Dat de ploeg van trainer Rogier Meijer na 26 wedstrijden al op 31 punten staat is dan ook extra knap te noemen. Met een overwinning op Sparta zou N.E.C. zich theoretisch al naar een nieuwe Eredivisiejaargang kunnen spelen.

Sparta daarentegen stond zaterdagmiddag nog op 20 punten uit 24 wedstrijden. Daarbij moet wel gezegd worden dat de inhaalwedstrijd tegen Fortuna Sittard (16 april) en de resterende blessuretijd tegen Vitesse (19 april) nog gespeeld moet worden. Om ook naar die vaak magische grens van 34 punten te gaan heeft Sparta nog een aantal bonuspunten nodig. De eerste kans hiervoor was vanavond in Nijmegen.

Trainer Henk Fraser voerde drie wijzigingen door ten opzichte van zijn basisformatie in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Tom Beugelsdijk werd vervangen door Bart Vriends, Arno Verschueren verving Jeremy van Mullen en Lennart Thy kreeg de voorkeur boven Adrian Dalmau.

Na ruim twintig minuten spelen had N.E.C. op voorsprong kunnen komen. Het was echter Dirk Abels die op de doellijn de bal uit het doel kopte. Sparta had niet veel in te brengen tot dat moment en kwam slechts één keer in het strafschopgebied van doelman Branderhorst. Na 26 minuten spelen had Sparta een vrije trap. Deze werd bijna identiek genomen als tegen Go Ahead Eagles. Nu was het aanvoerder Adil Auassar die over het doel kopte. Het duurde tot het einde van de eerste helft voor de volgende grote kans voor de thuisclub. Proper kreeg de bal net buiten de zestien en schoot net naast. Ook oud-Spartaan Tavsan nam Okoye nog onder vuur vlak voor rust, maar die werkte de bal prima naar de zijkant.

Na iets meer dan tien minuten spelen in de tweede helft ontsnapte Sparta aan een achterstand. Met hulp van het aluminium en de VAR bleef de stand op 0-0. Daarvoor had Joeri de Kamps een schietkans voor Sparta, deze ging voorlangs. Het restant van de tweede helft was een live-uitzending eigenlijk niet waard. Realistisch gezien was het spelpeil van beide kanten niet om over naar huis te schrijven. Sparta speelde realistisch en leek op voorhand tevreden met een punt in Nijmegen. N.E.C. wilde wel maar, maar werd tot de slotfase niet gevaarlijk genoeg. Qua wisselbeleid was ook de intentie van beide trainers duidelijk. Rogier Meijer bracht Wilfried Bony en Henk Fraser bracht Jeremy van Mullem.

Sparta moest door het tijdrekken wel genoegen nemen met 6 minuten blessuretijd, maar echt in gevaar kwamen de Rotterdammers niet meer. Zo kreeg Sparta waar het op voorhand tevreden mee was, een punt in Nijmegen. Na de interlandbreak wordt het programma hervat met de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op zondag 3 april.