Sparta neemt punt mee uit Heerenveen.

Screenshot_20220805-144233_Instagram

Na ongeveer 7 weken voorbereiding gaat de eredivisieseizoen 2022/2023 van start en het Abe Lenstra Stadion is het decor voor de eerste confrontatie. SC Heerenveen en Sparta hebben de eer om het seizoen af te trappen. Hoe zijn beide clubs uit de voorbereiding gekomen? Beide clubs met een aantal nieuwe spelers. Dit zijn de namen voor vanavond.

Screenshot_20220805-193152_Twitter   Screenshot_20220805-190150_Instagram

Scheidsrechter Pol van Boekel had de eer om als eerste scheidsrechter het seizoen af te blazen.

Op een mooi nieuwe veld, wat ook dringend nodig was, mocht Sparta om de klok van acht uur de wedstrijd in gang zetten. Sparta begon beter aan de wedstrijd en had meer dreiging en het eerste schot op doel was ook van een Spartaan want in de 12e minuut was het Jason Lokilo die Andries Noppert aan het werk zette en de nieuwe doelman deed dat bekwaam.

Het is nog aftasten van beide kanten in de eerste 25 minuten van de eerste helft waarbij de thuisploeg moeite heeft met de opbouw. Dat gaat bij de gasten toch iets makkelijker. Sydney van Hooijdonk heeft de twijfelachtige eer om als eerste speler in het nieuwe seizoen een gele kaart te krijgen na een pittige tackle op de benen van Mike Eerdhuijzen.

SC Heerenveen maakt ook veel fouten voor de eigen 16 alleen Sparta straft het niet af. Grote kansen zijn er nog niet geweest.

Het eerste shot op goal van de thuisploeg zien we pas in de 40ste minuut als na een lange aanval de bal komt bij Thomas Köhlert en die haalt uit maar recht op Nick Olij af, eindelijk wat leven van de Friezen.

Er komt dan een minuut bij in de eerste helft en in die extra minuut gebeurt er niets meer en zo gaan beide ploegen met de 0-0 stand naar de kleedkamer na een teleurstellende eerste helft.

Screenshot_20220805-212822_Twitter

Twee ongewijzigde ploegen betreden het speelveld na rust en een minuut of 5 na rust krijgt Spartaan Arno Verschueren een gele kaart wegens vasthouden. In minuut 59 krijgt Sydney van Hooijdonk na een voorzet van Milan van Ewijk een schietkans maar het schot is te slap om Nick Olij in problemen te brengen.

SC Heerenveen begint wat energieker aan de tweede helft nu ze naar de eigen fanatieke aanhang spelen.

In minuut 73 begint het wisselen en de Spartanen beginnen ermee als Jonathan de Guzman en Arno Verschueren naar de kant gaan en vervangen worden door Jeremy van Mullem en Sven Mijnans en drietal minuten later zijn het Namli, Eerdhuijzen en Lauritsen die het veld verlaten en komen Joshua Kitolano, Omar Rekik en Mario Engels in. Bij SC Heerenveen komt Tibor Halolivić voor Rami Kaib.

De thuisploeg was het grootste deel van de tweede helft de betere ploeg maar op het laatst zet Sparta nog weer aan en creëren wat mogelijkheden.

Simon Olsson komt in de 85ste minuut bij SC Heerenveen in het veld voor Thom Haye die echt niet verder kan want hij voelt zich niet goed. Hij lijkt wel duizelig en geeft ook en sein aan iemand op de tribune dat diegene moet komen naar de kleedkamer. Dat lijkt er niet heel goed uit te zien.

Er komen drie munten extra tijd bij en daarin gebeurt ook niks en zo eindigt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in een teleurstellende 0-0 na een teleurstellende wedstrijd waarin geen van beide ploegen de winst verdiende.