Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA NAAR DEVENTER VOOR BEZOEK AAN GO AHEAD EAGLES

Zateragmiddag sluit Sparta Rotterdam de maand augustus af in Deventer. De Kasteelheren gaan dan op bezoek bij het nog puntloze Go Ahead Eagles. De aftrap in De Adelaarshorst is om 16.30 uur.

Sparta behaalde uit de eerste drie wedstrijden van het seizoen één punt. De ploeg van trainer Maurice Steijn behaalde dat punt in de seizoenopener tegen sc Heerenveen, waar het in 0-0 eindigde. Vervolgens verloor Sparta op haar eigen grasmat twee keer nipt. Eerst was AZ met 2-3 te sterk en vorige week boekte Ajax een minimale zege op Het Kasteel. Door een doelpunt van Steven Bergwijn eindigde het in 0-1. Sparta gaf in die wedstrijd wel haar visitekaartje af en weet dat er misschien wel een resultaat in had gezeten.

Go Ahead Eagles kent een beroerde seizoenstart. Ook voor ‘Kowet’ geldt echter dat het programma allesbehalve makkelijk was. De club uit Deventer begon het seizoen in Alkmaar waar het met 2-0 verloor van AZ. Vervolgens ging Go Ahead Eagles op eigen bodem hard onderuit tegen PSV. Die wedstrijd eindigde in 2-5. Vorige week moest de Trots aan de IJssel naar het noorden afreizen voor een uitwedstrijd tegen Groningen. De plaatselijke FC won door een vroege eigen goal aan de kant van Go Ahead met 1-0. De ploeg van trainer René Hake kan een zege tegen Sparta dus goed gebruiken.

Vorig jaar wist Go Ahead Eagles in eigen huis te winnen van Sparta. Door een snelle penalty zette Justin Bakker Go Ahead al na zes minuten op een 1-0 voorsprong. Vervolgens werd na de rust Mica Pinto met een rode kaart van het veld gestuurd en liep de score via Giannis-Fivos Botos uit tot 2-0. Dat was ook de eindstand. In de editie daarvoor kwam Go Ahead Eagles ook op een 2-0 voorsprong. Sparta deed toen in de persoon van Royston Drenthe iets terug en zag Lars Veldwijk in de blessuretijd gelijk maken. Veel Spartanen zullen de editie in 2017 nog goed kunnen herinneren. Een rood-wit gevuld uitvak zag Sparta zich op de laatste speeldag veilig spelen in de Eredivisie. Twee doelpunten van Martin Pusic en een rake vrije trap van Craig Goodwin zorgde voor een 1-3 eindstand.

Voor Bart Vriends is de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles altijd extra speciaal. De verdediger speelde drie jaar voor de Eagles en is nog altijd geliefd in Deventer. Bij Go Ahead Eagles zien we met Finn Stokkers een oude bekende. De spits doorliep de jeugdopleiding van Sparta en speelde 52 wedstrijden voor het eerste elftal.

Tim Coremans heeft op de training een schouderblessure opgelopen. De doelman zal hier binnenkort aan geopereerd worden en is tot de winterstop uitgeschakeld. Sparta Rotterdam wenst Tim veel sterkte en succes met zijn revalidatie.