Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA MET RUIME CIJFERS LANGS EXCELSIOR IN OEFENWEDSTRIJD

Vanmiddag speelde Sparta Rotterdam een besloten oefenwedstrijd tegen Excelsior. Beide teams kwamen gisteravond nog in de Eredivisie in actie, waardoor alleen de wissels van gisteren speelminuten kregen. Sparta had weinig moeite met Excelsior en won met 0-5.

Vanaf de eerste minuut was Sparta de bovenliggende partij in Kralingen. De Kasteelheren deelde in de openingsfase dan ook speldenprikjes uit via Mike Eerdhuijzen en Koki Saito. Na een kwartier spelen benutte Sparta de eerste echte kans van de wedstrijd. Aaron Meijers gaf een lage voorzet op Mario Engels, die als een echte spits bij de eerste paal binnen tikte: 0-1. Vlak na de openingsteffer had Jason Lokilo de 0-2 op zijn schoen. Na goed voorbereidend werk van Saito schoot de Belg echter rakelings naast.

Tot dan toe kwam Excelsior helemaal niet aan aanvallen toe en dat bleef ook zo in de resterende twintig minuten van de eerste helft. Wel probeerde Jacky Donkor het nog, maar schoot hij recht op doelman Delano van Crooij af. Aan de andere kant was Sparta veel dichter bij een treffer. Lokilo stuurde Saito weg, maar de Japanner vond doelman Norbert Alblas op zijn weg. Na een dik halfuur kwam Sparta alsnog op 0-2. Saito werd naar de grond gewerkt in het strafschopgebied, waarna Engels vanaf de stip voor zijn tweede kon tekenen. De spits bleef rustig en verdubbelde de Spartaanse voorsprong. Nog voor de rust had het 0-3 kunnen worden, maar Sparta liet twee grote mogelijkheden onbenut. Eerst keerde Alblas een poging van Mohammed Tahiri, waarna de goalie geen antwoord had op het schot van Lokilo. De aanvaller krulde de bal echter op fraaie wijze op de kruising.

Na de rust duurde het nog geen minuut voordat Sparta haar derde maakte en Engels zijn hattrick te pakken had. Tahiri kopte de bal terug op de Duitser, die met een schitterende omhaal voor de 0-3 tekende. Met 58 minuten gespeeld had Engels ook zijn vierde van de middag kunnen maken. Hij mocht alleen op doelman Alblas af, maar die bleek een sta-in-de-weg.

Iets meer dan een minuut later viel de vierde Spartaanse treffer alsnog. Op aangeven van Lokilo was het Saito die ook een duit in het zakje deed. Met nog een halfuur te gaan was er voor Sparta genoeg tijd om een nog ruimere oefenzege te boeken. De ploeg van trainer Maurice Steijn ging ook op jacht naar meer doelpunten en vond die bijna in de persoon van Tahiri. De topscorer van Jong Sparta zag echter dat Alblas een grotere achterstand voor Excelsior voorkwam. Uiteindelijk zou Tahiri toch nog zijn doelpunt krijgen, al had de 0-5 ook al eerder kunnen vallen. Lokilo losde een gevaarlijk schot die via een verdediger van Excelsior en de lat over ging. Aan de andere kant kreeg Excelsior een kwartier voor tijd via Maxime Awoudja haar grootste kans op een goal. De verdediger kopte uit een hoekschop over.

Uit de daaropvolgende achterbal was het voor Sparta en Tahiri wel raak. Jerrel Hak, die twintig minuten voor tijd inviel, stuurde Tahiri diep. De spits maakte oog in oog met Alblas geen fout en tekende voor de 0-5. In de slotfase gebeurde er niet heel veel meer. Hak was nog wel dicht bij de 0-6, maar schoot voorlangs. De wedstrijd was al lang en breed beslist en doelpunten zouden er niet meer vallen. Sparta won dus met 0-5 op bezoek bij Excelsior in een oefenwedstrijd.