Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA HERVAT COMPETITIE IN WAALWIJK

Na een interlandbreak hervat Sparta zondagmiddag de Eredivisie. Voor De Kasteelheren wacht in speelronde 8 een ontmoeting met RKC in Waalwijk. Om 16.45 uur gaat de bal rollen.

Sparta ging met een goed gevoel de interlandperiode in. Na een 3-0 nederlaag in de stadsderby tegen Feyenoord, herpakte de ploeg van trainer Maurice Steijn zich op eigen bodem tegen FC Groningen. Nadat Ricardo Pepi de bezoekers uit het hoge noorden op voorsprong had gezet, toonde Sparta veerkracht. Na een rake kopbal van Sven Mijnans en een benutte penalty in de absolute slotfase van Vito van Crooij won Sparta toch nog met 2-1. De rood-witten staan daardoor op een hele knappe zevende plaats.

RKC is ook goed begonnen aan de competitie. De Waalwijkers hebben maar één punt minder dan Sparta en is de nummer acht van de ranglijst. Tevens ging RKC ook met een goed gevoel de interlandbreak in. De ploeg van trainer Joseph Oosting won met 5-1 van SC Cambuur. Wel speelde de Geelblauwen de gehele tweede heft met twee man meer, omdat Cambuur al voor de rust twee rode kaarten kreeg. In de laatste thuiswedstrijd voor de 5-1 overwinning op Cambuur haalde RKC ook flink uit. Excelsior werd destijds met 5-2 opgerold. Tussendoor hielden de Brabanders ook lang stand in Eindhoven, maar bezorgde een twijfelachtige penalty de beslissing in de wedstrijd en won PSV met 1-0.

De editie van vorig jaar in Waalwijk was een pijnlijke voor Sparta. De Spartanen zagen toen Michiel Kramer vlak voor tijd voor de enige treffer van de avond zorgen. In de drie edities daarvoor won Sparta wel tekens. Eind 2020 waren doelpunten van Lennart Thy en Abdou Harroui genoeg om in een leeg stadion met 0-2 te winnen. In de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 werd het beide keren 0-1 voor Sparta.

Adil Auassar en Aaron Meijers hebben allebei een verleden in Waalwijk. Auassar speelde 22 wedstrijden voor RKC, Meijers 75. Bij RKC zien we ook twee oud-spelers. Ilias Bel Hassani speelde in de jeugd van Sparta en kwam uiteindelijk tot 85 wedstrijden voor het eerste elftal. Iets recenter kwam Michiel Kramer nog in actie voor Sparta. De spits droeg achtmaal het rood-wit van Sparta.

Maurice Steijn heeft zondagmiddag niet de beschikking over doelmannen Nick Olij en Tim Coremans. Beiden sluitposten zijn geblesseerd.