Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA GRIJPT WINTERSTOP AAN VOOR VERNIEUWING PUBLIEKSINGANGEN

Nadat Sparta Rotterdam al de grote renovatie van de commerciële ruimten onder de Denis Neville-tribune kon aankondigen (klik hier) is er inmiddels ook groen licht voor de volgende grote investering in publieksfaciliteiten in het Sparta Stadion.

Alle publieksingangen van het Sparta Stadion worden voorzien van nieuw hekwerk, waarbij de oude hoge tourniquets (draaipoortjes) worden vervangen door publieksvriendelijkere (lagere) poorten. Daarbij zal ook het aantal doorgangen worden uitgebreid. Momenteel heeft het Sparta Stadion het aantal van 19 tourniquets. Dit wordt uitgebreid naar 22 stuks. Concreet krijgt ingang A-links (Tonny van Ede-tribune) een extra ingang. Bij deze ingang is nu slechts één tourniquet en zijn de wachtrijen vaak (te) lang. Ingangen B-links en C-rechts (beiden Denis Neville-tribune) krijgen ook een extra ingang. Voor de andere tribunes is de huidige capaciteit voldoende, ook omdat er voor de Kasteeltribune en Bok de Korver-tribune in het verleden al extra ingangen zijn gerealiseerd.

Dit project staat al jaren op de wensenlijst van het Sparta Stadion en kan nu gerealiseerd worden binnen het plan van de stadionupgrade voor supportersfaciliteiten die eerder gecommuniceerd is. Naast de noodzakelijke technische vervanging, realiseren we met deze investering een volgende stap om het wedstrijdbezoek voor supporters beter en prettiger te faciliteren. De werkzaamheden starten direct na de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar en zijn afgerond voor de start van de tweede seizoenshelft.