Fan van Sparta
Nieuws

Sparta geeft niet thuis in Sittard

Met dank aan Eunice konden we ons bijna twee maanden later dan gepland opmaken voor een absolute kraker in de Eredivisie. Weliswaar een degradatiekraker, maar de belangen in het stadion van Fortuna Sittard waren groot vanavond. Dat was ook te merken aan de animo onder de supporters van Sparta die waren meegereisd naar Limburg. Een rood-wit gekleurd uitvak was het gevolg.

Vanaf het beginsignaal van de scheidsrechter was direct duidelijk dat Fortuna Sittard ten strijde trok en dominant wilde zijn. Sparta liet het gebeuren en liep achter de feiten aan. Zo ook bij de openingstreffer na iets meer dan tien minuten spelen. Waar Sparta niet geconcentreerd was profiteerde Seuntjens door de vrije trap te nemen toen Okoye en de verdediging van Sparta met andere zaken bezig was. Hij schoot de bal simpel in de hoek en bracht Fortuna op voorsprong.

De 2-0 in de 35e minuut kwam uiteraard van de voet van Paul Gladon. De voormalig Sparta-speler maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen. Zo mocht Sparta nog van geluk spreken dat de stand voor rust niet al drie doelpunten verschil was. Een vrije trap van Flemming werd door Okoye ternauwernood tot hoekschop verwerkt. De rood-witten stelden er vrijwel niets tegenover in de eerste 44 minuten. In de 45e minuut dacht Sparta de aansluitingstreffer te maken, maar Bart Vriends maakte een overtreding voorafgaand aan zijn treffer waardoor Fortuna alsnog met een 2-0 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

Waar Henk Fraser in de beginfase van de wedstrijd al Mario Engels noodgedwongen moest wisselen vanwege een blessure (hij werd vervangen door Dalmau) wisselde Sparta’s trainer in de rust ook twee spelers. Dirk Abels en Younes Namli werden vervangen door Laurent Jans en Vito van Crooij. Op het spelbeeld hadden de wissels echter geen invloed. Sparta had niets in te brengen tegen de wilskracht van de Limburgers en ging helaas terecht onderuit. Paul Gladon maakte nog de 3-0 een kwartier voor tijd.

Conclusie is dat de Kasteelclub op de laatste plaats van de Eredivisie blijft staan en aanstaande dinsdag geen tegendoelpunt mag krijgen in de resterende 6 minuten en 14 seconden in Arnhem. Alleen bij het over de streep trekken van de drie punten stijgt Sparta naar plaats 16, de positie die aan het eind van de rit nog een escape kan bieden via de Play-Offs.