Fan van Sparta
Nieuws

Sparta geeft Ajax goed partij maar verliest wel.

Vanavond wachtte Sparta een hele zware wedstrijd want in de Johan Cruijff Arena wacht landskampioen Ajax op de mannen van Henk Fraser. Hoe lang kunnen de mannen de 0 houden en kan men zelf gevaarlijk worden? 15 Keer ging Sparta op bezoek in de Johan Cruijjf Arena en in die wedstrijden werd maar 1 punt gehaald. Voorbode?
De opstellingen:

Screenshot_20220409-190251_Twitter     Screenshot_20220409-192021_Twitter

Pol van Boekel is de leidsman vanavond en om 2 minuten over acht mag Sparta de wedstrijd in gang zetten.

Sparta begint goed aan de wedstrijd want binnen drie minuten komt met tot twee keer toe in de 16 meter van Ajax, eerst een schot van Mario Engels en daarna een voorzet vanaf rechts die net niet bioj Vito van Crooij komt.

In de 6e minuut wederom een grote kans voor Sparta als via via de bal voor de voeten komt van Mario Engels en die heeft een vrije schietkans maar schiet net naast. Wat een grote kans was dit.

Ajax heeft dan iets meer balbezit in de eerste 10 minuten maar heeft moeite met het compacte spel van Sparta. In de 14e minuut moet Maduka Okoye handelend optreden na een vlammend schot van Steven Berghuis en iets later kreeg Sébastien Haller een kans maar het leverde geen goal op. Ajax krijgt dan meer en meer de overhand en proberen het tempo hoog te houden want moeilijker verdedigen is. In de 28ste minuut de eerste echte grote kans voor de thuisploeg als Sébastien Haller achter de defensie wordt weggestuurd maar de bal verkeerd raakt om doeltreffend uit te halen.

Ajax moet dan in de 30ste minuut wisselen als Nicolás Tagliafico geblesseerd het veld moet verlaten en wordt vervangen door Kenneth Taylor. In de 33este minuut gaat Andre Onana weer gruwelijk in de fout als hij de bal heel laconiek uitspeelt op Edson Alvarez en die weet zich geen raad met de bal en dan komt via Arno Verschueren de bal bij Joeri de Kamps en die haalt verschrikkelijk goed uit en via de onderkant van de lat vliegt de bal binnen en zo komt Sparta op een 0-1 voorsprong.

In de 41ste minuut zetten de Amsterdammers weer even aan komt het bijna op gelijke hoogte als een voorzet van rechts verkeerd wordt beoordeeld door Okoye en Bart Vriends en bijna gaat de bal in eigen doel. Sparta zet in de laatste minuten nog even aan en krijgt via een schot van Arno verschuren nog een schietkans maar die wordt tot corner verwerkt en vanuit die corner krijgt Dirk Abels nog een schietkans maar die gaat naast. Er komen dan 3 minuten extra tijd bij en in die extra tijd blijft Sparta overeind en gaan zo met een verassende 0-1 voorsprong de kleedkamer in.

Sparta gaat dan wisselen en brengt Sven Meinands voor Vito van Crooij die geblesseerd naar de kleedkamer ging vlak voor rust. In de 49ste minuut komt Ajax dan op 1-1 als Dusan Tadic op links ervandoor gaan en de bal terug legt op Davy Klaassen en die haalt uit en schiet de 1-1 binnen onder Okoye door. Hier had de Sparta keeper meer mee kunnen doen. Direct daarna zet Ajax weer aan en moet Joeri de Kamps een overtreding maken om de snelheid uit het spel te halen. Dat kost hem een gele kaart.

In de 60ste minuut een VAR moment als Ajax via Dusan Tadic een vrije trap krijgt en die schiet hij in de muur maar de bal beland op de arm van Adil Auassar, die de arm onnatuurlijk omhoog doet, en dat is dus een strafschop. Dusan Tadic neemt de bal en stuurt Okoye de verkeerde kant op en dan staat het 2-1.

Sparta gaat dan wisselen en komen Tom Beugelsdijk en Lennart Thy in de ploeg voor Arno Verschuren en Adil Auassar.

Mario Engels krijgt dan ook nog een gele kaart wegens het vasthouden van Dusan Tadic. Ajax zet nu echt aan en Sparta krijgt het steeds moeilijker. Bijna via een Sparta voet vergroot de thuisploeg de stand maar de bal gaat net naast na een voorzet van wederom Dusan Tadic.

De VAR moet weer in actie komen als in de 71ste minuut Daley Blind een strakke pass geeft op Sébastien Haller en die kan dan scoren maar de vlag gaat omhoog en dus moet de VAR aan het werkt met de bekende lintjes trekken en die beslist dan buitenspel. Geen 3-1 derhalve in deze toch vermakelijke tweede helft. Even later helpt de paal Sparta als Davy Klaassen een bal tegen een Spartaan aankopt, nadat Okoye helemaal mis zit,  en dan komt de bal op de paal.

Sparta gaat dan nog eens wisselen en brengt nu Younes Namli nen Adrian Dalmau voor Mario Engels en Joeri de Kamps.

Sébastien Haller gaat dan in de 80ste minuut naar de kant en wordt vervangen door Biran Brobbey. Sparta is dan via een corner in de 82ste minuut nog dreigend nadat Bart Vreinds met de kop gevaar kan stichten maar het levert geen goal op.

De laatste minuten zet Henk Fraser Tom Beugelsdijk nog in de spits erbij naast Lennart Thy en Adrian Dalmau om toch te proberen een resultaat mee te nemen. Ajax moet dan weer wisselen en komt Mohammed Kudus voor de aangeslagen Davy Klaassen. Er komen dan 6 minuten extra tijd bij en kan Sparta nog gevaarlijk worden. Ze doen er in ieder geval alles aan en dat is te prijzen. Ook Ajax probeert nog wel wat maar wil de genadeklap blijkbaar niet uitdelen. Na zes minuten extra tijd blijft het 2-1 en kan Sparta met opgeheven hoofd terug naar Rotterdam want men heeft het de koploper erg moeilijk gemaakt.