Fan van Sparta
Nieuws

Sparta gaat helaas niet Europa in

twente

Vandaag in De Grolsch Veste de beslissing van wie naar de voorronde van de Conference League gaat tussen FC Twente en Sparta. De thuisploeg heeft het voordeel van de 1-1 van de wedstrijd op Spangen en met het gegeven dat ze in de thuiswedstrijden nog ongeslagen zijn dit seizoen. Sparta kan een fantastisch seizoen afsluiten mocht men winnen want het vorige seizoen bijna gedegradeerd en nu dit.

Binnen twee minuten denk het stadion dat FC Twente al op voorsprong komt als na een corner de bal door Robin Pröpper voor de goal gekopt wordt en Michel Vlap vanuit de draai kan schieten maar Nick Olij red maar via Aaron Meijers gaat de bal weer richting goal en via een katachtige redding red Nick Olijk waarbij velen denken dat de bal over de lijn was maar dat was niet zo en direct daarna is het Manfred Ugalde die recht in de handen van de keeper schiet. Wat een begin van FC Twente en de eerste 17 minuten blijft de ploeg veel in balbezit maar tot kansen komt men niet. In de 18e minuut dan de eerste grote kans voor Sparta als Aaron Meijers op links wordt vrijgespeeld en met een gelukje Josua Brenet uitkapt en dan in de korte hoek schiet en met een reflex red Lars Unnerstall. Daar had het maar zo gelijk kunnen staan. In de 22ste minuut een aanval van de thuisploeg die afgesloten wordt door een harde knal van Gijs Smal en daar moet Nick Olij weer redding brengen. In de rebound is het Shurandy Sambo die op acrobatische wijze het schot blokt.

In minuut 37 een kans voor de thuisploeg als Michel Vlap voorgeeft en Manfred Ugalde tegendraads inkopt en Nick Olij weer kan redden en Mike Eerdhuijzen moet assisteren om de bal weg te werken, hij doet dat met een omhaal. Direct daarna heeft de Sparta goalie veel moeite met een afstandschot van Gijs Smal en doordat de goalie de bal niet klem heeft kan bijna Michel Vlap nog afwerken maar de Sparta goalie is er net op tijd bij om redding te brengen. In de laatste minuten van de eerste helft zet de thuisploeg weer extra aan. Vier minuten extra tijd komt er dan bij maar ook daarin gebeurt niets en gaan beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamer.

In de 53ste minuut een aanval van FC Twente via veel schijven en op het laatst van de aanval komt de bal via Michel Vlap bij Manfred Ugalde en die legt terug op Václav Černý en die speelt terug op Manfred Ugalde en die wil schieten maar raakt de bal helemaal verkeerd en dan komt de bal bij Joshua Brenet en die haalt uit en zijn schot was voorlangs gegaan ware het niet dat Shurandy Sambo hem in eigen doel loopt en zo staat FC Twente op 1-0.

In de 61ste minuut is het Lars Unnerstall die moet redden op een schot van Koki Saito, het schot was zo hard dat de goalie hem alleen kon tegenhouden en in twee instanties de bal kan pakken. Sparta zet nu aan want het zal moeten en in de 66ste minuut moet Lars Unnerstall weer redden op een prima schot van Arno Verschueren die vanaf de linkerkant naar binnen trekt en uithaalt. Een minuut later heeft dezelfde Arno Verschueren pech als vanuit een corner de bal voor zijn voeten komt en hij uithaalt maar nu red de lat FC Twente.

In de 77ste minuut krijgt Wout Brama een publiekswissel en neemt afscheid als betaald voetballer van De Grolsch Veste en het FC Twente publiek. Het hele stadion zingt hem toe en met betraande ogen laat hij zich vervangen door Mathias Kjølø.

In de 82ste minuut een aanval van Sparta over de rechterkant en Tobias Lauritsen krijgt de bal op het hoofd maar kopt net naast. Een paar minuten later is het Sem Steijn die een schietkans krijgt maar Nick Olij red keurig op het schot in de korte hoek.

Zes minuten extra tijd komt er dan bij en in de laatste seconden daarvan kan Václav Černý de wedstrijd beslissen als hij een sprint van eigen helft ingaat, na een vrije trap die Nick Olij nam, maar op het laatste net kracht tekort komt om te scoren of de bal breed te leggen op Virgil Misidjan. Dan fluit de scheidsrechter af en eindigde de vierde wedstrijd tussen beide ploegen in een 1-0 overwinning voor FC Twente. De eerste drie wedstrijden tussen beide ploegen eindigden in ene gelijkspel. Mede deze 1-0 gaat FC Twente de tweede voorronde in van de Conference League in en krijgt Ron Jans ook een prachtig afscheid als trainer van FC Twente. Zo komt een einde aan het geweldig seizoen van beide ploegen want wat hebben beide ploegen een geweldig seizoen gehad.

FC Twente: Lars Unnerstall, Joshua Brenet, Julio Pleguezuelo (Mees Hilgers), Robin Pröpper, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki, Wout Brama (Mathias Kjølø), Václav Černý, Michel Vlap (Sem Steijn), Virgil Misidjan, Manfred Ugalde (Ricky van Wolfswinkel)

Sparta: Nick Olij, Shurandy Sambo, Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen (Dirk Abels), Aaron Meijers (Jonathan de Guzmá), Joshua Kitolano, Arno Verschueren (Mohammed Tahiri), Younes Namli, Vito van Crooij, Tobias Lauritsen, Koki Saito

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) FC Twente: Julio Pleguezuelo, Wout Brama

Gele kaart(en) Sparta: Shurandy Sambo, Vito van Crooij