Fan van Sparta
Nieuws

Sparta en Vitesse houden elkaar nu in evenwicht

Afgelopen week speelden Vitesse en Sparta Rotterdam tegen elkaar in de beker en toen wisten de Arhemmers te winnen in Arnhem maar nu wordt de wedstrijd gespeeld op Het Kasteel. Vitesse coach Thomas Letsch kwam vanavond met een verassende opstelling en zette o.a. Riechedly Bazoer en Lois Openda op de bank.

Opstelling Sparta

Maduka Okoye

Giannis Masouras, Bart Vriends, Tom Beugelsdijk, Adil Auassar, Mica Pinto

Sven Mijnans, Dirk Abels, Bryan Smeets

Lennart Thy, Emanuel Emegha

Bank: Tim Coremans, Rijk Janse, Laurent Jans, Jeremy van Mullem, Michael Heylen, Aarom Meijers, Mohammed Osman, Vito van Crooij, Kenzo Goudmijn, Achraf Madi, Mario Engels

Opstelling Vitesse

Jeroen Houwen

Danilho Doeki, Dominik Oroz, Jacod Rasmussen, Maximilan Wittek

Million Manhoef, Patrick Vroegh, Sondre Tronstad, Daan Huisman

Thomas Buitink, Nikolai Frederiksen

Bank: Markus Schubert, Eric Verstappen, Tomáš Hajek, Enzo Cornelisse, Riechedly Bazoer, Yann Ghobo, Matúš Bero, Toni Domgjoni, Lois Openda, Julian Vonmoos, Romaric Yapi, Gyan de Regt

Scheidsrechter was Bas Nijhuis.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de thuisploeg als Emanuel Emegha na een mooie steekpass van Sven Mijnans de bal net te ver voor zich uitspeelt als hij er door is en keeper Jeroen Houwen de bal kan pakken.

In de 16e minuut komen de gasten uit Arnhem op voorsprong als Maxilian Wittek weg gestuurd wordt aan de linkerkant en keeper Maduka Okoye weifelend uitkomt en Wittek kan de bal breed leggen op Nikolai Frederiksen

en die schiet de 0-1 binnen.

Eindelijk in de 35ste minuut weer een kans als via de kluts de bal voor de voeten komt van Nicolai Frederiksen maar hij schiet via Maduka Okoye de bal naast, wat een kans maar een paar minuten later is het dan wel 0-2 als wederom Nicolai Frederiksen de bal voor de voeten krijgt in het 5 meter gebied na een corner waarbij de bal voorbij de 2e paal beland en terug gekopt wordt Danilho Doeki en zo voor de voeten beland van de spits en hij gemakkelijk kan scoren, 0-2.

Zo gaan beide ploegen met de 2-0 voorsprong voor Vitesse rusten na een eerste helft waarin weinig kansen werden bij elkaar gespeeld en Sparta iets meer balbezit had maar Vitesse ontzettend effectief was.

Sparta Rotterdam wisselt dan 3x in de rust en blijven Lennert Thy, Bryan Smeets en Emanuel Emegha in de kleedkamer achter en komen Mohammed Osman, Vito van Crooij en Mario Engels binnen de lijnen.

Na een minuut of 9 wissetlt ook Vitesse en komen Lois Openda, Matúš Bero en Toni Domgjoni voor Nikolai Frederiksen, Sondre Tronstad en Daan Huisman.

In de 65ste minuut de eerste kans on de 2e helft voor de thuisploeg als na goed doorgaan van Mario Engels de bal komt bij Sven Mijnans maar zijn schot gaat over maar 5 minuten later is het wel raak als Mica Pinto prima voorbereidend werk doet en kan Sven Mijnans de aansluittreffer maken, 1-2.

Sparta geeft nu alles en het is weer Sven Mijnans die gevaarlijk is in de 73ste minuut maar Jeroen Houwen pakt de inzet.

In de 80ste minuut vervangt Tomáš Hajek Million Manhoef en 2 minuten later moet Jeroen Houwen weer optreden op een schot van Vito van Crooij.

In de 85ste minuut kan Vitesse het beslsissen als Lois Openda oog in oog komt met Maduka Okoye en de keeper wint het duel en zo blijft het 1-2.

Er komen dan 3 minuten extra tijd bij en in die extra tijd krijgt Sparta loon naar werken als uitblinker Sven Mijnans op aangeven van Mica Pinto de 2-2 maakt. Dat is tevens het laatste zo houden beide ploegen een punt over aan deze wedstrijd.