Fan van Sparta
Nieuws

Sparta en SC Heerenveen houden elkaar in evenwicht op Het Kasteel.

20220403_141756

Een heel belangrijke wedstrijd voor twee ploegen die nog niet zorgeloos zijn voor degradatie vanmiddag op Het Kasteel. Sparta Rotterdam en SC Heerenveen zullen de degens kruisen.

De namen van vanmiddag:

Screenshot_20220403-133333_Twitter      Screenshot_20220403-132228_Twitter

Allard Lindhout is de scheidsrechter in deze belangrijke wedstrijd.

20220403_143044

De eerste kans zien we in de 4e minuut als Mario Engels op rechts de bal kan voorgeven in twee keer en de bal door een Heerenveen verdediger weg gewerkt wordt ten koste van een corner. Een paar minuten later wederom Sparta dat een mogelijkheid krijgt als weer Mario Engels erbij betrokken is en hij wordt voor Mulder gezet en speelt de bal over de keeper maar dan komt een verdediger ertussen voordat hij de bak binnen kan tikken.

In de 20ste minuut lijkt Heerenveen op voorsprong te komen als Thom Haye ineens uithaalt van een meter of 20 en de bal via de onderkant van de lat terug het veld in stuitert en voor de voeten komt van Sydney van Hooijdonk kom en schiet de bal in de goal maar hij staat buitenspel. Zo blijft het 0-0.

In de 27ste minuut is de thuisploeg weer gevaarlijk als vanuit een corner de bal voor de voeten komt van achtereenvolgens Mario Engels en Arno Verschueren en die kunnen beide uithalen maar niet scoren want Edwin Mulder pareert ook. Een minuut of vijf later verslikt Adil Auassar zich in Sydney van Hooijdonk als hij de bal weg wil koppen maar tegen de Heerenveen aanvaller kopt en die kan dan schieten vanuit de draai maar het schot is niet venijnig genoeg om Maduka Okoye in verlegenheid te brengen. In minuut 33 een VAR moment als Rami Kaib de bal vanuit de lucht op zijn hand krijgt, zonder dat hij de bal ziet, en de VAR Joey Kooij roept Allard Lindhout naar de kant om zelf te gaan kijken en zijn oordeel is, na lang wikken en wegen, strafschop. Een hele moeilijke beslissing voor de scheidsrechter. Lennart Thy ontfermt zich over de strafschop en schiet de bal in de, voor hem, linkerhoek maar daar is dan ook Erwin Mulder en die stopt de inzet. Een geweldige redding van de Heerenveen goalie. Zo blijft het 0-0. Er komen dan zes minuten extra tijd bij in deze eerste helft. In de extra tijd gebeurt niks meer en zo gaan beide ploegen met de 0-0 naar de kleedkamer.

Sparta trainer Henk Fraser wisselt één keer in de rust en brengt Mica Pinto voor Riza Durmisi. In de 50ste minuut krijgt Sparta weer een strafschop na een overtreding van Ibrahim Dresević op Lennart Thy. Nu gaat Vito van Crooij achter de bal en hij schiet Sparta op een 1-0 voorsprong. In de 65ste minuut brengt Sparta spits Adrian Dalmau voor collega spits Lennart Thy.

Een kleine 10 minuten kan Sparta genieten van de voorsprong want in de 67ste minuut staat het weer gelijk. Verdediger Nick Bakker met een spijtende pass van achteruit in de loop van Amin Sarr en met een heel subtiel tikje maakt de Zweedse spits de 1-1. Direct daarna denkt het Heerenveen publiek dat de bak weer in het netje ligt maar de inzet van Rami Kaib gaat in het zijnet.

Een minuut of vijf na de 1-1 weer een wissel bij de thuisploeg als Sven Mijnans komt voor Younes Namli en ook Heerenveen gaat wisselen en haalt Sydney van Hooijdonk en Anas Tahiri naar de kant en brengt Anthony Musaba en Arjen van der Heide. Ook Tom Beugelsdijk komt nog bij Sparta en vervangt de geblesseerd geraakte Adil Auassar.

Acht minuten voor tijd een kans voor de thuisploeg als Adrian Dalmau de bal net niet kan intikken na een voorzet van Mario Engels.

Er komen dan 8 minuten extra tijd bij en in die extra tijd blijft het erg spannend, niet echt goed maar spannend en dat maakt dit duel aantrekkelijk. Na 100 minuten voetbal vind scheidsrechter Allard Lindhout het wel genoeg en fluit voor het einde en zo gaan beide ploegen met een 1-1 stand naar de kleedkamer.