Fan van Sparta
Nieuws

Sparta en FC Twente houden elkaar in evenwicht.

spartatwente

Welke supporters kunnen zondagavond zingen “Wij gaan Europa in” want dan is bekend welke ploeg de voorronde van de Conference League ingaat. Op Het Kasteel treffen Sparta Rotterdam en FC Twente elkaar om uit te maken wie de beste uitgangspositie meeneemt naar de wedstrijd van zondag in Enschede.

Sparta begint goed aan de wedstrijd en is direct dreigend maar in de vierde minuut een snelle aanval van FC Twente waarbij Virgil Misidjan op het laatste de bal breed legt op Gijs Smal en die schiet maar te slap. Een paar minuten later probeert Koki Saito het eens maar zijn schot gaat over de goal van Lars Unnerstall.

In de 11e minuut onderschept Joshua Brenet een aanval en speelt Václav Černý aan en die heeft vrij baan richting Nick Olij maar zijn schot komt op de buitenkant van de paal. Dit was een grote kans die FC Twente mist. In de 16e minuut weer een kans voor FC Twente als Joshua Brenet de bal vanaf rechts voorgeeft en Michal Sadilek komt inglijden maar die raakt de bal niet goed genoeg en daarom gaat zijn inzet naast.

Na een prima eerste kwartier van beide kanten vlakte het spel daarna weg en werden er nauwelijks meer kansen gecreëerd. In de 40ste minuut een mogelijkheid van Joshua Kitolano als hij in de 16 om zijn tegenstander wegdraait en de bal net voorlangs krult. Daarna is Manfred Ugalde tot twee keer toe dreigend maar een kopbal van hem gaat over en Bart Vriends greep sterk in bij de tweede situatie. Eén minuut extra tijd bracht ook geel doelpunten waardoor beide ploegen met de brilstand naar de kleedkamer gaan.

In de tweede minuut na rust wil Koki Saito een actie maken en Václav Černý wil uitspelen en de Twente aanvaller raakt de Sparta aanvaller dan heel licht en scheidsrechter Jeroen Manschot legt de bal op de stip. De VAR grijpt ook niet in ondanks dat het contact heel licht was en Vito van Crooij mag de strafschop nemen en hij faalt niet, 1-0.

FC Twente neemt dan het initiatief in de wedstrijd om de achterstand weg te werken. Een gekraakt schot van Julio Pleguezuelo en een uithaal van Ramiz Zerrouki zijn dan wapenfeiten die geen doel treffen en ook Michal Sadilek haalt eens uit maar Nick Olij kan redden. In de 75sten minuut een moment waar de VAR naar moet kijken als Virgil Misidjan er door lijkt te gaan maar Shurandy Sambo kan redding brengen, al raakt hij wel eerst Misidjan. In de tegenaanval bijna de 2-0 als Arno Verschueren bij de eerste paal de bal net voorlangs kopt.

In de 80ste minuut een grote kans voor Jonathan de Guzmán maar hij schept de bal net naast de goal van Lars Unnerstall. De thuisploeg bijt meer en meer van zich af nu maar tot echt grote kansen komt men niet. In de laatste minuten zet FC Twente weer aan en is het een aantal keren dreigend voor de goal van Nick Olij. Vijf minuten extra tijd komen er dan bij en in de derde minuut daarvan komt FC Twente op gelijke hoogte. Michal Sadilek geeft voor en Ramiz Zerrouki komt dan voor de uitkomende Nick Olij en kopt de 1-1 binnen. Hier gaat de goalie die dit seizoen prima presteerde bij Sparta in de fout. Bij deze gelijkspel blijft het dan en valt zondag in De Grolsch Veste de beslissing. Het werd even onrustig op het veld waarbij Arno Verschueren en Virgil Misidjan het met elkaar aan de stok kregen en het leek erop dat beide geel kregen maar dat is bij het plaatste van dit artikel nog niet bekend.

Sparta Rotterdam: Nick Olij, Shurandy Sambo, Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen, Aaron Meijers, Joshua Kitolano, Arno Verschueren, Younes Namli (Jonathan de Guzmán), Vito van Crooij (Dirk Abels), Tobias Lauritsen, Koki Saito (Adil Auassar)

FC Twente: Lars Unnerstall, Joshua Brenet (Alfons Sampsted), Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper, Gijs Smal, Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek, Václav Černý, Michel Vlap (Sem Steijn), Virgil Misidjan, Manfred Ugalde (Ricky van Wolfswinkel)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaart(en) Sparta Rotterdam: Mike Eerdhuijzen

Geke kaart(en) FC Twente: Julio Pleguezuelo, Joshua Brenet, Michal Sadilek