Fan van Sparta
Nieuws

SPARTA BLIJFT OP PLEK ZES NA GELIJKSPEL

Fortuna - Sparta

Sparta Rotterdam bracht voor het eerst dit seizoen een ‘Ode aan de nacht’ door het speciale zwarte tenue te dragen. Een eerbetoon aan de overleden Jules Deelder, oer-Spartaan, dichter, nachtburgemeester en Lid van Verdienste van de Kasteelclub. Trainer Maurice Steijn moest een paar puzzelstukjes leggen de afgelopen week met de blessures van Koki Saito en Bart Vriends. Wel kon de keuzeheer weer beschikken over Tobias Lauritsen en Adil Auassar, die vorige week ook niet geheel schadevrij uit de strijd kwamen in Nijmegen. De onbetwiste nummer 1 speelde ook vanavond weer, Nick Olij werd vandaag uitgeroepen tot Eredivisiespelers van de maand januari.

De eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisclub. Kitolano was niet scherp genoeg in de vijfde minuut en gaf Ozyakup de mogelijkheid om af te drukken. Olij stond goed opgesteld en maakte de poging onschadelijk. Los van enkele plaagstootjes van Spartaanse kant was de eerste kans in de 32e minuut. Van Crooij tikte de bal haast achter Pandur, maar de doelman van Fortuna was zeer alert. Drie minuten later drong Sparta weer aan. Een voorzet van Namli op het hoofd van Verschueren. De bal ontbeerde echter kracht en richting.

In de rust geen wissels aan Rotterdamse kant. Sparta kwam ook niet in de situatie dat wisselen noodzakelijk was. Na tien minuten in de tweede helft bracht Namli de bal subtiel in, maar Vito van Crooij kwam net niet bij de bal om Pandur te verrassen. In de 63e minuut werd Nick Olij tweemaal op rij getest. Eerst met een afstandsschot van Bistrovic en daarna met een schot van Guth. Bij de eerste inzet was de redding moeizaam, maar bij het schot van Guth tikte Olij de bal met een katachtige reactie heel knap corner.

Fortuna Sittard kroop steeds meer uit haar schulp, dat kwam mede omdat het druk zetten van Sparta niet meer collectief gebeurde. Daardoor kon Fortuna meer in balbezit komen en kon het een andere oplossing zoeken dan het hanteren van de lange bal. In de 75e minuut had Namli de kans om de wedstrijd alsnog open te breken. Met een mooie sleepbeweging kwam hij vrij voor Pandur, maar de doelman stond precies goed opgesteld.

In de slotfase probeerden zowel Sparta als Fortuna het nog om met drie punten van het veld te stappen, maar het bleef bij de stand waarmee we begonnen, 0-0. Volgende week zondag speelt de nummer 6 van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op een uitverkocht Kasteel.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Nick Olij, Shurandy Sambo, Dirk Abels, Adil Auassar, Mica Pinto, Jonathan de Guzman, Younes Namli (76. Mohammed Tahiri), Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Arno Verschueren, Vito van Crooij.