Nieuws

Sparta bind nu GA Eagles ook aan de zegekar.

sparta - eagles

Sparta ontvangt vandaag op Het Kasteel GA Eagles. Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen is 12 punten. Kan de thuisclub daar 15 van maken of wordt het terug gebracht naar 9?

Sparta begint geweldig aan de wedstrijd want in minuut vier is het al 1-0. De eerste keer dat de ploeg over de middenlijn komt en dan is het Joshua Kitolano de bal in de zestien meter speelt en twee man missen de bal maar bij de tweede paal is het Vito van Crooij die sneller reageert als zijn tegenstander en de 1-0 binnentikt.

De eerste mogelijkheid voor de gasten zien we vier minuten later als Phillip Rommens de bal met een wippertje achter de Sparta defensie plaatst en dan komt Bobby Adekanye een teenlengte tekort om de bal aan te nemen.

GA Eagles neemt dan langzamerhand het initiatief in de wedstrijd en in de 27ste minuut moet Nick Olij met een prima redding Gerrit Nauber van een goal af houden als Nauber de bal na een voorzet vanaf links naar de verre hoek kopt maar Olij red met een prima duik.

In de 39ste minuut een cruciaal moment in de wedstrijd als Bobby Adekanye in de zestien meter omver wordt gelopen door Dirk Abels en de VAR moet naar het moment kijken maar vind het geen strafschop. Sparta neemt dan weer het initiatief maar tot scoren komen beide ploegen niet meer voor rust.

Het eerste schot op goal in de tweede helft is van doelpuntmaker Vito van Crooij die eens lekker van afstand uithaalt en de bal wordt nog iets van richting veranderd onderweg maar Jeffrey de Lange is paraat. In de 53ste minuut moet Nick Olij wel de bal uit het net halen als Finn Stokkers vanaf een meter of 17 uithaalt en de bal laag met een krul bij de verre paal binnenvalt, 1-1.

De Deventenaren hebben maar kort kunnen genieten van de gelijke stand want een minuut of vier later is het Younes Namli die de bal voorgeeft en bij de tweede paal is het Tobias Lauritsen die hoger komt dan zijn tegenstander en de bal over de keeper bij de tweede paal binnenkopt, 2-1. Koki Saito is nog maar net in de ploeg en maakt dan al bijna een goal maar zijn schot gaat te recht op de keeper af en in de rebound is het dan Tobias Lauritsen die kan koppen maar ook deze bal pakt de goalie en een paar minuten later is wederom Koki Saito die bijna profiteert van slap ingrijpen in de Deventer defensie maar het schot van de Japanner gaat net naast. Negen minuten voor tijd schiet Joshua Kitolano de bal op de paal en in de rebound is het Tobias Lauritsen die bal over schiet. Wat een kansen voor Sparta om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Het maakt niet uit want na 90 minuten + staat er als eindstand 2-1 op het bord en gaat het succes van Sparta in dit seizoen door.

Sparta: Nick Olij, Shurandy Sambo, Dirk Abels, Adil Auassar, Mica Pinto (Aaron Meijers), Jonathan de Guzman (Koki Saito), Joshua Kitolano, Younes Namli (Jeremy van Mullem), Arno Verschueren, Vito van Crooij, Tobias Lauritsen (Mike Eerdhuijzen)

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Jamal Amofa (Rashaan Fernandes), Fredrik Oppegård (Jahnoah Markelo), Jay Idzes, Xander Blomme (Evert Linthorst), Phillipe Rommens (Sylla Sow), Bobby Adekanye (Jose Fontán), Isac Lidberg, Finn Stokkers

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaarten Sparta: Jonathan de Guzman

Gele kaarten GA Eagles: Jamal Amofa, Isac Lidberg