Fan van Sparta
Nieuws

Sparta begint oefencampagne met ruime overwinning

Sparta Rotterdam heeft in haar eerste oefenwedstrijd simpel gewonnen meldt de club op hun website. De oefencampagne begon met een 0-9 zege op VV Bergambacht. Mehmet Yuksel maakte twee doelpunten, de andere zeven goals kwamen op naam van Vito van Crooij, Arno Verschueren, Pelle Clement, Pedro Alemañ, Jeremy van Mullem, Patrick Brouwer en Rick Meissen.

Bij Sparta begonnen er vier debutanten. Sergi Rosanas, Django Warmerdam, Agustin Anello en Pelle Clement verschenen aan de aftrap. Verder waren ook de vertrouwde gezichten van vorig seizoen aan de aftrap te zien, met daarin onder andere Nick Olij, Bart Vriends, Arno Verschueren en Vito van Crooij.

Ook Tobias Lauritsen stond in de basis, die al snel een grote kans kreeg. De Noor werkte de bal echter op de lat. Na een kwartier spelen was het Vito van Crooij die alsnog de score opende. De aanvaller kopte de bal tegen Sander den Besten aan, waardoor doelman Stefan van der Waals kansloos was. Diezelfde Van der Waals liet zich even later wel zien bij een poging van Arno Verschueren. De goalie tikte het schot van de Belg fraai uit de hoek. Na een halfuur spelen leek het alsnog 0-2 te worden, maar de goal van Lauritsen werd afgekeurd. Luttele minuten later kreeg de spits nog een dot van een kans, maar knikte hij naast.

In de slotfase van de eerste helft zette de rood-witten, die uiteraard veel beter waren dan Bergambacht, nog even aan. Dat leidde tot de 0-2 van Verschueren uit de kluts. Op slag van rust deed ook Pelle Clement ook een duit in het zakje. De van RKC overgekomen middenvelder maakte met een verdekt schot zijn eerste voor Sparta. Daardoor zocht de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk met een 0-3 voorsprong de kleedkamer op.

In de tweede helft begon Sparta met tien nieuwe namen. Daaronder viel ook Tijs Velthuis, die ook zijn officieus debuut maakte. Ook Pedro Alemañ kwam binnen de lijnen, die op fraaie wijze voor de 0-4 zorgde. Hij krulde de bal in de verre hoek. Vervolgens blonk doelman Jos Stout, die in de rust binnen de lijnen kwam en in het dagelijks leven op de veiligheidsafdeling van Sparta werkt, met een aantal knappe reddingen uit. Na een dik uur was hij echter kansloos op een afstandsschot van Van Mullem: 0-5. Vanaf dat moment ging het hard, want even later maakte Patrick Brouwer op aangeven van Dano Lourens de 0-6 en kopte Rick Meissen uit een hoekschop de 0-7 binnen.

De 0-8 zat er ook aan te komen toen Mehmet Yuksel gevloerd werd in het strafschopgebied. Van Mullem mocht de daaropvolgende strafschop nemen, maar zag Stout zijn inzet keren. Uit een lage voorzet van Brouwer was het Yuksel, die tien minuten voor tijd alsnog de 0-8 maakte. Vijf minuten later was Yuksel opnieuw het eindstation van een vlotlopende aanval, wat de 0-9 betekende. De vleugelaanvaller had ook nog de 0-10 op zijn schoen, maar de lat voorkwam dat.

Daardoor eindigde de eerste oefenwedstrijd in een 0-9 overwinning. Morgen sluit Sparta de eerste week van de voorbereiding af met een training. Maandag gaan de mannen van Jeroen Rijsdijk naar Delden voor een trainingskamp, waarin besloten geoefend wordt tegen PEC Zwolle.

Opstelling eerste helft
Nick Olij, Sergi Rosanas, Bart Vriends, Mike Eerdhuijzen, Django Warmerdam, Jonathan de Guzmán, Agustin Anello, Pelle Clement, Tobias Lauritsen, Arno Verschueren, Vito van Crooij

Opstelling tweede helft
Nick Olij, Dylan van Wageningen (70. Augustin Drakpe) Rick Meissen, Tijs Velthuis, Jay den Haan, Jeremy van Mullem, Delano Vianello, Pedro Alemañ, Mehmet Yuksel, Dano Lourens, Patrick Brouwer