Fan van Sparta
Nieuws

Ruime winst Sparta op SC Heerenveen

Afgelopen zaterdag ontving Sparta op Het Kasteel SC Heerenveen en het werd een prachtige avond want het wist met liefst met 4-0 te winnen. Sparta miste Bart Vriends en Rick Meissen die met blessures terug kwamen uit de wedstrijd tegen AZ. Ook trainer Maurice Steijn was door ziekte afwezig.

De gasten uit Friesland begonnen beter aan de wedstrijd maar tot echte kansen kwam de ploeg niet maar na een tijdje nam de thuisploeg het initiatief over. De goed spelende Shurandy Sambo was als eerste kansrijk na een combinatie met Koki Saito maar hij kon net niet tot een schot komen. In de daarop volgende corner zat SC Heerenveen goalie Xavier Mous helemaal mis maar niemand van Sparta kon daarvan profiteren. Iets later een prima schot van Vito van Crooij richting de verre hoek maar via Xavier Mous en de paal bleef een score uit.

Een minuut of zes voor rust kan Spangen juichen als Koki Saito de bal voorgeeft en Mica Pinto de bal ontvangt en haalt uit een moeilijke hoek verwoestend uit en de bal vliegt in de verre kruising, 1-0. Even later kopte Arno Verschureren de bal binnen maar de bal bleek achter te zijn geweest dus ging deze goal niet door.

Na een minuut of zes in de tweede helft valt dan wel de 2-0 als Younes Namli uithaalt en de bal via Vito van Crooij achter Xavier Mous valt.

Daarna laat de thuisploeg SC Heerenveen een beetje komen en de Friezen dringen wel aan maar echt heel gevaarlijk kan men niet worden. In de 67ste minuut beslist Sparta de wedstrijd definitief als Vito van Crooij de bal voorgeeft op Shurandy Sambo en die haalt verwoestend uit en dat is dan de 3-0. In de 76ste minuut wordt het dan ook nog 4-0 als Joshua Kitolano een lange bal geeft op Vito van Crooij en die kapt zijn tegenstander uit en knalt de 4-0 binnen. Daar bleef het dan bij en wat een geweldige avond voor de fans van Sparta en in de slotfase werd de avond compleet door het debuut van Dylan van Wageningen. Hij kreeg in de blessuretijd nog wat speeltijd, waarna het feest los barste op Het Kasteel. Volgende week wacht de volgende wedstrijd voor Sparta op bezoek bij FC Twente.

Opstelling Sparta Rotterdam: Nick Olij, Shurandy Sambo, Dirk Abels, Mike Eerdhuijzen, Mica Pinto (Aaron Meijers), Joshua Kitolano, Vito van Crooij (Dylan van Wageningen), Younes Namli (Jeremy van Mullem), Tobias Lauritsen, Arno Verschueren (Adil Auassar), Koki Saito (Pedro Alemañ)

Opstelling SC Heerenveen: Xavier Mous, Milan van Ewijk, Syb van Ottele, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert (Rami Kaib), Thom Haye, Anas Tahiri (Che Nunnely), Simon Olsson, Pelle van Amersfoort, Osame Sahraoui (Antoine Colassin), Sydney van Hooijdonk.

Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Gele kaart(en) Sparta: Mike Eerdhuijzen,

Gele kaart9en) SC Heerenveen: Syb van Ottele. Antoine Colassin