Fan van Sparta
Nieuws

Reda Kharchouch en Vito van Crooij samen goed voor 10 goals, Sparta maakt er 24

parta Rotterdam scoorde erop los op bezoek bij Steeds Hooger. Halverwege was het al 0-9, na rust liep het uit tot 0-24. Van Crooij en Kharchouch waren beiden goed voor vijf treffers.

Vito van Crooij had maar een kwartier nodig om een hattrick achter zijn naam te zetten. De aanvaller opende de score in de derde minuut met een geplaatste vrije trap, verdubbelde deze twee minuten later en schoot, via de onderkant van de lat, de bal achter de kansloze doelman van Steeds Hooger. Tussendoor was ook Mario Engels trefzeker.

Binnen het halfuur zou Sparta op 0-8 komen. Jason Lokilo schoot prachtig binnen, Engels was nog eens trefzeker en Van Crooij mocht er nog twee maken, waarmee hij zijn totaal op vijf bracht. Sparta kreeg kansen om voor rust nog verder uit te lopen, maar slaagde hier pas in de slotminuut van de eerste helft in. Van Crooij was, oog in oog met de doelman, niet zelfzuchtig, waardoor Aaron Meijers kon binnentikken.

Vroeg in de tweede helft bereikte Sparta de dubbele cijfers. Bij rust werd elf keer gewisseld, Achraf Madi was als eerst van de invallers trefzeker. Dit deed hij fraai, met een hard schot in de bovenhoek. Op aangeven van Patrick Brouwer tekende Reda Kharchouch niet veel later voor Sparta’s elfde. Brouwer was zelf verantwoordelijk voor de 0-12 en 0-13, toen hij de bal in de bovenhoek schoot en twee minuten later hard scoorde op aangeven van Madi. Brouwer bracht daarna Mo Tahiri in stelling om voor 0-14 te tekenen.

In het laatste kwartier zette Sparta aan en Brouwer maakte zijn derde. Achtereenvolgens Madi, Tahiri, Overman, Kharchouch en weer Tahiri zorgden voor een 0-20-stand in de tachtigste minuut. Kharchouch scoorde vervolgens een hattrick in drie minuten, waarna Madi de eindstand op 0-24 bepaalde.