Fan van Sparta
Nieuws

OPNIEUW EEN THUISWEDSTRIJD: N.E.C. KOMT NAAR HET KASTEEL

Na de zege op FC Emmen wacht er voor Sparta Rotterdam opnieuw een thuiswedstrijd. N.E.C. komt naar Het Kasteel toe. In Spangen wordt er zondagmiddag om 12.15 uur afgetrapt.

Nadat Sparta zich vorig seizoen ternauwernood veiligspeelde in de Eredivisie, ziet de wereld er nu anders uit. De ploeg van trainer Maurice Steijn staat zesde in de Eredivisie en verzamelde al 14 punten. Daarbij komt dat Sparta in eigen huis haar laatste drie wedstrijden won. FC Volendam werd overtuigend met 4-0 verslagen en in de blessuretijd werd er ook een zege geboekt op FC Groningen (2-1). Vorige week won Sparta ook van Emmen. Op Het Kasteel maakten de Kasteelheren in de slotfase het verschil dankzij goals van Bart Vriends en Mario Engels. Sparta won daardoor met 3-1. Die goede reeks in thuiswedstrijden wil Sparta voortzetten tegen N.E.C.

De club uit Nijmegen blijkt echter een ontzettend lastige tegenstander om te verslaan. Alleen FC Twente lukte dat in de seizoensopener dit seizoen. Daartegenover staat dat NEC ook nauwelijks wint. In speelronde 2 werd de enige zege geboekt op bezoek bij FC Volendam (1-4). De zeven wedstrijden die N.E.C. daarna nog speelde, eindigden allemaal in een gelijkspel. Wanneer zondag ook op Het Kasteel de punten gedeeld worden, evenaart N.E.C. een recordreeks in de Eredivisie, uitgerekend van Sparta, dat in 1992 acht keer op rij gelijkspeelde.

In eigen huis doet Sparta het de laatste jaren goed tegen N.E.C. In de laatste zes ontmoetingen verloren de Kasteelheren niet en won het zelfs viermaal. Vorig seizoen lukte het Sparta echter niet om te winnen van N.E.C. Jonathan Okita bracht de bezoekers destijds op voorsprong, waarna Sven Mijnans vlak voor de rust voor de gelijkmaker tekende. Na de rust werd er niet meer gescoord, waardoor het in 1-1 eindigde.

Elayis Tavsan is op dit moment een van de smaakmakers van N.E.C. De aanvaller genoot zijn opleiding bij Sparta en maakte in 2018 toevalligerwijs namens Sparta zijn debuut in de uitwedstrijd tegen N.E.C. Tot meer minuten bij Sparta kwam Tavsan niet, waardoor hij via een huurperiode bij Telstar nu voor N.E.C. speelt. Met die club keert Tavsan dus tijdelijk terug op Het Kasteel.

Sparta mist zondag nog altijd de geschorste Shurandy Sambo. Younes Namli is geblesseerd en mist de wedstrijd.