Fan van Sparta
Nieuws

Moet Sparta vrezen voor een vertrek van Vito van Crooij?

Na het vertrek van trainer Maurice Steijn naar Ajax moet Sparta Rotterdam vrezen dat er ook spelers willen vertrekken. Tegen De Telegraaf zegt Vito van Crooij dat hij een stap wil maken en ook voor Arno Verschueren is interesse en rondom doelman Nick Olij is het nog rustig.

Vito

Alle drie deze spelers hadden een groot aandeel in de fantastische zesde plaats die Sparta haalde het afgelopen seizoen. Zo was Vito van Crooij met zijn 14 doelpunten en 12 assits heel belangrijk. Tegen De Telegraaf zegt hij zelf  "In het voetbal is het moeilijk te zeggen, maar de kans dat ik hier dit seizoen blijf is niet heel groot. Of dit voor mij ook het moment is om te gaan? Ik ben toe aan iets nieuws, dat gevoel heb ik. Het afgelopen seizoen was gigantisch voor ons allemaal. Na negen jaar in Nederland heb ik de ambitie om de stap naar het buitenland te maken. Het is afwachten of er voor beide partijen een mooi bedrag op tafel komt. Dan zijn we er uiteindelijk allemaal beter van geworden en dat gun ik Sparta ook echt." Vito van Crooij heeft nog een contract tot medio 2024 bij de club en als de club nog iets wil verdienen aan hem dan zou men hem nu moeten verkopen.

Tegenover het mogelijke vertrek van van Crooij, Olij en Verschueren staat dat Joshua Kitolano en Tobias Lauritsen in principe nog een jaar in Rotterdam blijven. Technisch directeur Gerard Nijkamp trok daarnaast al tien nieuwe spelers aan.