Fan van Sparta
Nieuws

Maurice Steijn precies één jaar trainer van Sparta vandaag.

Vandaag is Sparta trainer Maurice Steijn precies één jaar trainer van Sparta en wat voor goed werk heeft verricht in die jaar. Een jaar geleden stond de club op degraderen en een jaar later staat het op pole-position voor een plaats voor Europees voetbal.

In een gesprek met Voetbal International zegt Steijn "Het was onrustig binnen de club, er waren een paar wedstrijden pijnlijk verloren en de geest was er een beetje uit. Maar ik had wel het idee, ook kijkend naar het programma, dat we met een beetje meer creativiteit en wat meer aanvallende intenties nog zes of zeven punten konden halen. Natuurlijk had ook ik niet gedacht dat we tien punten zouden halen en ook móésten halen. Met zes of zeven punten waren we alsnog gedegradeerd. Het is ongekend wat er in die laatste fase van het seizoen allemaal is gebeurd."

De trainer durfde het risico te nemen om met de spelersgroep aan de slag te gaan en zei toen tegen zijn groep  "Ik heb heel kort het woord genomen. Ik heb ballen getoond, nu moeten jullie dat ook doen. We gaan er gewoon alles aan doen en als we het dan niet redden, kunnen we elkaar niets kwalijk nemen. Vervolgens heb ik het systeem veranderd en een paar accenten verlegd. Vooral het inbrengen van Younes Namli en Sven Mijnans is heel belangrijk geweest."