Fan van Sparta
Nieuws

Maurice Steijn maakt de stap naar Ajax en verlaat Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam heeft inmiddels bevestigd dat trainer Maurice Steijn vertrekt bij de Rotterdammers en de stap naar Ajax gaat maken. De 49 jarige oefenmeester gaat in Amsterdam voor drie seizoenen tekenen. 

Het ANP, dat zich baseert op een bron binnen Sparta, meldt dat de kogel door de kerk is. Steijn gaat in Amsterdam John Heitinga opvolgen, die instapte na het ontslag van Alfred Schreuder. Het is de bedoeling van Ajax dat Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati Steijn bij Ajax zullen gaan assisteren. "Maurice heeft ons vanochtend in een gesprek laten weten dat hij naar Ajax wil", bevestigt technisch directeur Gerard Nijkamp tegenover de NOS. "Er stonden bepaalde voorwaarden in zijn contract en daar heeft Ajax aan voldaan. We vinden het erg jammer dat Maurice vertrekt, maar als we als Sparta een trainer aan Ajax kunnen afleveren, dan maakt dat ons als Spartanen trots." Sparta ontvangt rond de vier ton van Ajax voor het aantrekken van Maurice Steijn die nog een jaar contract had.

Steijn was sinds april 2022 eindverantwoordelijk bij Sparta. Als opvolger van de ontslagen Henk Fraser behoedde hij De Kasteelclub voor degradatie. Het afgelopen seizoen eindigde Sparta als zesde. Voorheen stond Steijn aan het roer bij ADO Den Haag, VVV-Venlo en Al-Wahda FC. In 2017 won hij de Rinus Michels Award voor beste trainer van de Jupiler League.

Hieronder nog een interview met Maurice Steij na de verloren wedstrijd tegen FC Twente.