Fan van Sparta
Nieuws

Mamelodi Sundowns, kampioen va Zuid Afrika, te sterk voor Sparta + interview

Sparta Rotterdam speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen de kampioen van Zuid Afrika Mamelodi Sundowns. In Zeist was de regerend kampioen van Zuid-Afrika met 4-1 te sterk. 

Jeroen Rijsdijk maakte van de gelegenheid gebruik om andere spelers de kans te geven, wat resulteerde in een basisopstelling die op tien plekken afweek van die van afgelopen weekend tegen Zulte Waregem. Alleen Charles-Andreas Brym startte op dezelfde plek als zaterdag, Saïd Bakari stond weliswaar in beide wedstrijden aan de aftrap, maar de van RKC overgekomen verdediger stond deze wedstrijd linksback, in plaats van aan de rechterkant. Delano van Crooij was de aanvoerder en doelman, Sergi Rosanas, Rick Meissen en Delano Vianello vormden, met Bakari, de achterhoede. Proefspeler Metinho kreeg voor het eerst de kans zijn kunsten vanaf de aftrap te vertonen, Joshua Kitolano startte voor het eerst na zijn langere vakantie, Pedro Alemañ completeerde het middenveld. De aanval bestond, naast Brym, uit Camiel Neghli en Agustin Anello.

De Zuid-Afrikanen waren voor rust de bovenliggende partij en hadden met de snelheid van Peter Shalulile een wapen waar Sparta maar moeilijk een antwoord op had. Sundowns legde bij vlagen mooie aanvallen op de mat, wat ook resulteerde in een zeer fraaie 1-0. Na een goede combinatie liet Shalulile via de onderkant van de lat Van Crooij kansloos.

Na deze goal kwam Sparta beter in de wedstrijd en kwam het dichter bij het Zuid-Afrikaanse doel. In echt grote kansen resulteerde dit niet, sterker nog, uit een tegenaanval kreeg het de 2-0 tegen. Opnieuw was het Shalulile die trefzeker was.

Lucas Ribeiro vergrootte de voorsprong voor Mamelodi Sundowns. Nadat bij de Rotterdammers alle veldspelers vervangen waren, kreeg Sparta mogelijkheden de stand een draaglijker aanzien te geven. Een schot van Arno Verschueren had de aansluitingstreffer kunnen betekenen, maar ging over. Na een mooie crosspass van Vito van Crooij knalde Mehmet Yüksel de 3-1 wel binnen. Diezelfde Yüksel bezorgde Saito een kopkans om Sparta nog dichterbij te brengen, maar de Japanner legde af op Verschueren. Diens schot werd geblokt. Opnieuw sloeg Sundowns toe op het moment dat een Spartatreffer waarschijnlijker was, nu scoorde Thapelo Maseko van afstand.

D. van Crooij, Rosanas (70. Drakpe), Meissen (70. Vriends), Vianello (60. Velthuis), Bakari (46. Den Haan), Kitolano (60. De Guzmán), Alemañ (46. Yüksel), Metinho (60. Verschueren), Neghli (70. V. van Crooij), Brym (46. Lourens) en Anello (70. Saito).