Fan van Sparta
Nieuws

Jong Sparta wint van Kloetinge

Jong Sparta Rotterdam heeft vanavond gewonnen van VV Kloetinge. De club uit de Derde Divisie werd met 2-4 verslagen. Mehmet Yüksel had met een hattrick een groot aandeel in de zege, de andere goal kwam van Dano Lourens.

Inmiddels is Jong Sparta aanbeland in de laatste week van de voorbereiding. In die voorbereiding is de ploeg van trainer Jeff Stans nog ongeslagen. Zo werden er zeges geboekt op de leeftijdsgenoten van PSV en Shakhtar Donetsk en was Jong Sparta te sterk voor een Arubaanse selectie, VV Goes en DVS’33. Alleen van Feyenoord O21 wist Jong Sparta niet te winnen, die wedstrijd eindigde in 3-3. In de laatste week van de voorbereiding stonden er nog oefenwedstrijden op het programma tegen Kloetinge en Spakenburg, te beginnen in Zeeland.

Stans kon vanavond beschikken over vermoedelijk de beste selectie, alleen de al langer geblesseerde Luuk Admiraal was er niet bij. Daarentegen sloten Mehmet Yüksel, Delano Vianello, Augustin Drakpe, Jay den Haan en Dano Lourens weer aan, nadat zij in de voorbereiding meetrainden met het eerste elftal. Lourens keerde tijdelijk terug bij de club die hij vorig jaar verliet voor Sparta. Ook Youri Schoonderwaldt, die normaalgesproken deel uitmaakt van de A-selectie, deed vanavond mee.

Jong Sparta begon sterk aan de wedstrijd en was voornamelijk via de man in vorm Mehmet Yüksel gevaarlijk. De vleugelaanvaller loste twee gevaarlijke schoten, maar dat leverde geen doelpunt op. Op aangeven van Dylan van Wageningen was Jesse Bal nog dichter bij de 0-1, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. Jong Sparta was de betere, maar halverwege de eerste helft was er plots een grote kans voor Kloetinge. Zowel Zenjo Deurloo als Jefry Dijkstra zagen hun inzet op de paal verdwijnen. Zo kwam Jong Sparta goed weg, al had het in de slotfase van de eerste helft de 0-1 moeten maken. Na een flitsende counter werd dankzij Dean Zandbergen en Bal, Yüksel in stelling gebracht. Doelman Mitchell Braafhard hield Kloetinge echter op de been en redde ook op de rebound van Dano Lourens. Daardoor zochten beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamer op.

Die 0-0 stand bleef in de tweede helft niet lang op het scorebord, want na een goede actie van Yüksel was het Lourens die tegen zijn oude club met een lage schuiver voor de 0-1 tekende. Drie minuten later kwam Kloetinge alweer op gelijke hoogte. Youri Schoonderwaldt veroorzaakte een strafschop, waarna Yasin Ouja vanaf de penaltystip de 1-1 maakte. Na een uur spelen was het toch weer Jong Sparta dat de leiding nam. Een verdediger van Kloetinge kraakte het schot van Van Wageningen met zijn hand, waardoor nu Jong Sparta een strafschop kreeg. Yüksel bleef vanaf elf meter eveneens koel en bezorgde de Kasteelheren een nieuwe voorsprong.

Hierna was het even wachten op kansen, al vielen er in de slotfase nog genoeg doelpunten. Tien minuten voor tijd maakte Kloetinge een achterstand opnieuw ongedaan. Invaller Jeroen de Jonge zorgde met een schitterend afstandsschot, die in de kruising verdween, voor de 2-2. De toeschouwers op Sportpark Wesselopark waren nog niet bijgekomen van deze goal, of Jong Sparta stond alweer op voorsprong. Na een schitterende aanval was het Yüksel, die vanuit de rebound de 2-3 voor zijn rekening nam. Twee minuten later besliste Yüksel de wedstrijd. Zijn vrije trap werd van richting veranderd, waardoor Braafhard kansloos was: 2-4. Het betekende tevens een hattrick voor de buitenspeler.

Zo was Yüksel de man van de wedstrijd, want dankzij zijn hattrick won Jong Sparta met 2-4 bij Kloetinge. Zaterdagmiddag wordt de voorbereiding afgesloten met een oefenwedstrijd in en tegen Spakenburg.