Fan van Sparta
Nieuws

Jong Sparta verliest in Hardenberg + interview

Op de website van Sparta Rotterdam een verslag van de wedstrijd van Jong Sparta dat uit speelde in Hardenberg.

Jong Sparta Rotterdam is er ook in de derde wedstrijd niet in geslaagd om een resultaat te boeken. Op bezoek bij HHC Hardenberg gingen de rood-witten met 2-0 onderuit. Hierdoor is Jong Sparta na drie wedstrijden nog puntloos.

Met nederlagen tegen promovendi ACV Assen (4-2) en ADO’20 (0-1) is Jong Sparta het seizoen niet begonnen zoals gehoopt. Daartegenover staat dat HHC haar eerste twee wedstrijden wel wist te winnen en daardoor medekoploper is van de Betnation Divisie. De Oranjehemden hebben zelfs nog geen goal tegen. Jong Sparta reisde vanmiddag met een sterke selectie af naar Hardenberg. Youri Schoonderwaldt, Sergi Rosanas, Rick Meissen en Pedro Alemañ sloten tijdelijk aan bij het team van trainer Jeff Stans, omdat het eerste elftal gisteravond al had gespeeld (1-1 tegen N.E.C.). Dit viertal begon direct in de basis, wat ten koste ging van Kaylen Reitmaier, Jay den Haan, Max de Ligt en Bob Roodenburg. Verder verscheen ook Hamza el Dahri aan de aftrap, waardoor Dano Lourens op de bank begon. Met Mehmet Yüksel had Jong Sparta nog een speler in de basisopstelling, die gisteravond bij de A-selectie zat. De aanvaller maakte zijn officiële debuut voor de hoofdmacht van Sparta, nadat hij eerder deze week zijn eerste profcontract tekende.

Jong Sparta begon sterk aan de wedstrijd en kreeg na iets meer dan twee minuten een dot van een kans. Sergi Rosanas bracht de bal voor, waarna Jesse Bal vrij kon inkoppen. De aanvaller stuitte echter van dichtbij op verdediger Pascal Mulder. Tien minuten later was er een grote kans voor Hamza el Dahri. De basisdebutant werd door Mehmet Yüksel alleen voor doelman Jorick Maats gezet, maar vond de goalie op zijn weg. De beste mogelijkheid was na een kleine twintig minuten spelen voor Dylan van Wageningen. Yüksel bracht met een uitstekende steekpass Bal in stelling, die het overzicht behield. Hij legde de bal terug op Van Wageningen, die van dichtbij, met de keeper uit positie, de 0-1 op zijn schoen had. Op de doellijn kon een verdediger van HHC echter redding brengen.

De gastheren hadden het lastig met Jong Sparta en kwam maar sporadisch onder de druk van de Kasteelheren vandaan. Raymond Anane-Gyasi had in de eerste helft de beste kans voor HHC. Vanaf de linkerkant van het veld kwam hij naar binnen, maar eindigde zijn poging over het doel van Youri Schoonderwaldt. Het was Jong Sparta dat de controle behield over de wedstrijd, al werd de ploeg van Jeff Stans niet echt kansrijk meer in het laatste kwartier. Rick Meissen was nog het meest dreigend met een vrije kopkans, naar knikte naast. Aan de andere kant eindigde de poging van Jesper Drost ook niet op doel.

Daardoor eindigde de eerste helft zoals die begon en moest Jong Sparta na de rust het overwicht uitdrukken op het scorebord. Na twee minuten kregen de bezoekers al een kans op de 0-1. Yüksel kreeg de bal cadeau van Ashwin Manuhutu, maar vond het zijnet. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Augustin Drakpe rakelings naast. Vervolgens kwam HHC naarmate de tweede helft vorderde wat beter in de wedstrijd. Op aangeven van Drost was Steijn Strijker verantwoordelijk voor het eerste schot van HHC op doel. Schoonderwaldt had echter niet al te veel moeite met zijn poging. Hierna probeerde Matias Jones Mourigan en Thijmen de Lange het nog, maar beiden invallers schoten over. HHC drong echter wel aan en dat leidde na 66 minuten tot de 1-0. Uit een vrije trap van Gersom Klok kopte Rob van der Leij raak.

Daardoor had Jong Sparta nog een kwart wedstrijd om niet tegen een nieuwe nederlaag aan te lopen. Met het inbrengen van Jay den Haan en Dano Lourens probeerde Stans de controle in de wedstrijd terug te krijgen. Hoewel Jong Sparta wat meer de bal had, kwam het ook met de twee verse krachten niet tot kansen. Tien minuten voor tijd verdubbelde HHC zelfs de marge. Drost kon de bal in het strafschopgebied klaarleggen voor Van der Leij, die opnieuw de verre hoek vond: 2-0. Daarmee leek de wedstrijd beslist, al had Drost vijf minuten voor tijd aan het sprankje hoop van Jong Sparta helemaal een einde kunnen maken. Van dichtbij lukte het de aanvaller niet om voor de 3-0 te tekenen. Even later kon ook Mulder niet voor HHC’s derde treffer zorgen.

Aan het resultaat deed dat niets veranderen, want HHC won met 2-0 van Jong Sparta. Hierdoor blijven de Rotterdammers puntloos. Volgende week kan Jong Sparta daar verandering in brengen met een thuiswedstrijd tegen De Treffers.